Prima paginăSanatate

Canicula ține deschise primăriile non-stop

Dimensiune text

Pînă la sfîrșitul săptămînii, la fiecare primărie din județ trebuie să funcționeze serviciul de permanență.

 

Canicula care a cuprins toată țara și de care vom avea parte pînă vineri, inclusiv, a reunit în ședință reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Neamț. Conform legii, membrii CJSU, dar și cei ai consiliilor locale pentru situații de urgență (CLSU), trebuie să desfășoare mai multe activități cu caracter preventiv și de informare, pentru ca populația să resimtă cît mai puțin efectele caniculei.

Astfel, pînă pe data de 6 iulie inclusiv, la nivelul primăriilor din județ trebuie să funcționeze un serviciu de permanență. Reprezentanții CLSU au obligația de a informa populația cu privire la comportamentul prin care efectele caniculei se pot resimți cît mai puțin. Aceste recomandări trebuie afișate în locuri publice. Tot în locuri publice trebuie să existe puncte de prim-ajutor și corturi cu dozatoare de apă rece. Cei care vor să se răcorească în pîrîuri, rîuri sau alte locuri trebuie avertizați asupra riscului de a face baie în locuri neamenajate, prin plăcuțe de avertizare montate la vedere.

Baza de date a persoanelor bolnave, vîrstnice sau care au probleme din cauza căldurii va fi actualizată cu ajutorul medicilor de familie. Tot pentru ajutorarea celor care au probleme de sănătate, reprezentanții CLSU vor lua legătura cu organizațiile non-guvernamentale care se ocupă de îngrijiri la domiciliu.

Reprezentanții administrațiilor locale trebuie să identifice surse alternative de alimentare cu apă, la care se va apela în cazul în care debitele surselor principale de apă vor scădea.

Și reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț au de lucru în aceste zile. Pompierii din cadrul Compartimentului de Prevenire trebuie să fie atenți la cei care vor să curețe miriștile sau alte terenuri prin incendiere, dar să prevină și alte incendii.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0