Prima paginăPolitica

Candidatul PSD Neamț la europarlamentare a fost prezentat la Roman

Dimensiune text

Alexandru Rotaru, candidatul PSD Neamț la europarlamentare, a fost prezentat de președintele interimar al PSD Roman, senatorul Ioan Chelaru.

Senatorul Ioan Chelaru a fost prezent duminică la Roman, alături de inspectorul şcolar general Viorel Stan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Dan Manoliu şi preşedintele Organizaţiei Femeilor Social Democrate Roman (OFSD), Iulia Havrici, pentru a-l prezenta pe candidatul PSD Neamț de pe lista europarlamentarelor din partea alianței PSD-UNPR-PC, inginerul Alexandru Rotaru, preşedinte al Tineretului Social Democrat (TSD) Roman.

”Suntem conștienți că reprezentanții României la nivelul Parlamentului European nu reprezintă un interes foarte mare pentru populației, care să îi determine să vină la vot. În general, prezența cetățenilor la vot la aceste alegeri se așteaptă să fie în jur de 32- 35% , dar sperăm ca la Roman să fie mai mare. Echipa de la Roman, având și candidatul din județ, și-a propus o mobilizare serioasă a întregului activ al partidului și vor colabora pe întreaga durată a campaniei electorale. Eu sper ca rezultatul obținut de noi să nu fie sub media pe țară, să fie un rezultat care să ne mulțumească, ținând cont și de situația politică de la Roman, care este mai specială. Suntem într-o situație în care avem un PSD puternic, care are continuitate, dar mai există și fostul aliat PNL, există și un partid PDL, și alte forțe noi politice, îmbrățișate și de primar, și o parte din consilieri, respectiv Partidul Mișcarea Populară. Cred că aceste patru partide se vor bate pentru a obține un număr cât mai mare de voturi”, a declarat senatorul Ioan Chelaru.

Potrivit senatorului, membrii PSD vor profita de împrejurarea că forțele politice care conduc orașul au ales să își schimbe partidul, fapt care nu este văzut ca fiind folositor în ochii electoratului. ”Vom miza pe faptul că avem structură de organizație puternică și că  avem un candidat din Roman. Când am făcut propunerea ca Alexandru Rotaru să candideze la europarlamentare, ne-am gândit la pregătirea lui și la faptul că are deja o experiență politică, dar și la faptul că este necesar să dăm din nou credit tineretului. Eu am făcut acest lucru și m-am cam fript de câteva ori, dar cred că viitorul țării este al acestei generații și seniorii trebuie să sprijine cu toate forțele tineretul. Cred că rezultatul la Roman nu va fi sub media pe țară”, susține Ioan Chelaru.

Temerile legate de scorul final  la alegerile europarlamentare ale membrilor partidului provin de la faptul că județul a ajuns să fie subiect la nivel național, din cauza faptului că certurile, scandalurile, reproșurile între liderii partidelor politice opozante nu mai încetează și există foarte multe neînțelegeri, care nu ajută forțele politice.

”Sper să nu existe probleme deosebite în campania electorală și sper ca alianța PSD-UNPR-PC să funcționeze și în județul Neamț. Cu mai multă înțelegere și cu foarte multă înțelepciune, liderii partidelor politice implicate în această asociere politică pot să lase  la o parte supraorgoliile, și suprainteresele, și să obțină, împreună, un rezultat care să așeze județul Neamț într-o poziție mai bună. Va urma o campanie electorală pe care o vom face fără atacuri la persoană, la foștii colegi, deși am observat că, după ce au părăsit alianța USL, colegii PNL au început să atace PSD”, afirmă senatorul romașcan.

Dacă nu se va obține scorul dorit la aceste alegeri, președintele interimar al partidului PSD Roman a anunțat că vor urma sancțiuni, care vor merge până la ”tăierea de capete”, pentru că, se știe că, dacă se obține o victorie, aceasta este a partidului, dar dacă este un eșec, este vina liderului de partid.COMENTARII

WORDPRESS: 0