Prima paginăSocial

Candidații la Primăria Roman se întâlnesc cu tinerii, în cadrul dezbaterii publice „Tinerii și viitorul primar “

Candidații la Primăria Roman se întâlnesc cu tinerii, în cadrul dezbaterii publice „Tinerii și viitorul primar “

Dimensiune text

 

Cei șase candidați la funcția de primar al municipiul Roman vor participa sâmbătă, 12 septembrie, la o dezbatere publică în aer liber alături de tinerii din municipiul Roman, organizată în amfiteatrul din Pietonal Ștefan cel Mare, de la ora 17, organizată cu ajutorul voluntar al tinerilor din KULT Hub, UN Youth România – Roman Club, ATOR Roman, PTPI Roman, Fundația Leonardo Murialdo Roman, Asociația GONG, Asociația Mușatinii și susținută de Consiliul Tineretului din România și Consiliul Județean al Elevilor Neamț, informează organizatorii.

Această inițiativă are ca scop informarea tinerilor romașcani cu privire la exercițiul democratic ce va urma și aduce în prim-plan nevoile și dorințele acestora legate de dezvoltarea sectorului de tineret din municipiul Roman. Tema principală este „Educație de calitate – Tineret – Proiecte de voluntariat”.

„Preocupați de problemele societății în care trăim, dar mai ales de găsirea de soluții pentru acestea, considerând că oamenii construiesc societatea şi societatea construieşte oameni, am creat o oportunitate pentru tinerii din municipiul Roman de a-și putea exprima liber opiniile legate de viitorul lor și a cunoaște candidații locali la funcția de primar, în cadrul unei dezbateri civice. Participarea la dezbatere poate ajuta la dezvoltarea municipiului Roman, deoarece totul pleacă de la oamenii din comunitate, iar împreună putem continua și dezvolta noi soluții la nivel local. Tinerii votează, tinerii contează, ei sunt viitorul acestei comunități!”, se arată în comunicatul organizatorilor dezbaterii.

Dezbaterea este una publică și se adresează în mod special tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani. Accesul la eveniment se va face conform condițiilor actuale recomandate, se va păstra distanțarea socială și se vor respecta normele de igienă, iar numărul de persoane va fi limitat la maxim 500. Prioritate la eveniment au persoanele care completează acest formular de înscriere: https://forms.gle/vdAYq94b7iLPMHGz6 . Programul evenimentului  poate fi consultat aici: www.facebook.com/events/685077559019252 .

„Îndrăznesc să spun că prima dezbatere publică din România pe sectorul de tineret cu candidații la funcția de primar se întâmplă în municipiul Roman. Este un exercițiu civic benefic pentru noi, tinerii, un mod democratic de a ne informa și a fi motivați să participăm la vot în număr cât mai mare. Am convingerea că vor participa toți candidații și va fi un context favorabil colaborării pentru continuarea și dezvoltarea proiectelor dedicate tinerilor romașcani”, afirmă Sebastian Hrib, Fondator & Manager proiecte KULT Hub, coordonatorul evenimentului.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0