Candidații la alegeri și-au croit sloganurile electorale

Cursa pentru alegerile locale înseamnă, pe lîngă strategii și tactici, și sloganuri de campanie ticluite în speranța obținerii, pentru încă un mandat, a unui fotoliu de primar.

Cursa pentru alegerile locale înseamnă, pe lîngă strategii și tactici, și sloganuri de campanie ticluite în speranța obținerii, pentru încă un mandat, a unui fotoliu de primar.

 

Mesajele candidaților din zona rurală, interesați de postul de prim gospodari al  comunei, sînt, în general, aceleași cu cele din anii trecuți. Deși candidează la partide diferite, „pretendenții” la funcția de primar sînt proprii specialiști de imagine, cei care au gîndit propriile sloganuri electorale, fiecare după cum l-a purtat imaginația. Toate acestea au, în fapt, aceeași țintă – binele comunității, și o calitate fundamentală – să aducă voturi.

 

Primarul comunei Făurei vrea să fie „Un om pentru oameni!”

Actualul primar PDL de Făurei, Vasile Gherghel, candidează pentru un nou mandat, cu sloganul „Un om pentru oameni!”. „Oamenii de la sat nu au judecat niciodată culoarea politică a primarului, ci acțiunile pe care acesta le-a întreprins pentru ca lor să le fie mai bine. S-au săturat de promisiuni, de vorbe goale spuse înaintea alegerilor. Din această cauză nu am vrut să promit ceva ce nu aș putea face„, a declarat Vasile Gherghel, primarul comunei Făurei.
De departe lipsit de vlagă sau banal, sloganul primarului în exercițiu este unul mobilizator pentru alegători, spune acesta, dar a fost și un îndemn personal în mandatul ce tocmai îl încheie în care și-a pus toată priceperea la dezvoltarea comunei pe care o conduce din 2004. Chiar dacă Vasile Gherghel a schimbat vreo cîteva partide, acest lucru, spune el,  nu l-a schimbat ca om.

 

„Eu nu promit, fac!” – sloganul primarului comunei Bozieni

Ceva mai pragmatic, sloganul de succes al primarului comunei Bozieni, PSD – istul Doinel Grumezescu, este  „Eu nu promit, fac!”. Fidel partidului care l-a ridicat primar al comunei, funcție din care nu s-a mai dat jos de 20 de ani, primarul Grumezescu spune că a fost corect, cinstit și devotat partidului, dar și comunității care l-a susținut la fiecare tur de scrutin. „Am fost un om responsabil cu cetățenii și nimic nu mă poate schimba. Vreau ca satele să aibă asfalt, apă curentă, școli moderne, pentru ca oamenii să găsească motive să trăiască în această comună„, a spus primarul comunei Bozieni. Acesta spune că a ales un slogan de impact care face mai mult decît o platformă program.

 

„Faptele mă reprezintă”, consideră primarul Carol Bereșoae

Primar al comunei Gherăești atît în perioada comunistă (1978 – 1979, 1983 – 1989), cît și după Revoluție, începînd din 2004, PDL – istul Carol Bereșoae candidează cu sloganul „Faptele mă reprezintă!”. Aparent un mesaj tip șablon electoral, în realitate un slogan din care reiese, spune primarul, continuitatea acțiunilor întreprinse de primarul Carol Bereșoae într-o comună preponderent catolică, care are toate motivele să se bucure de prosperitate prin proiecte deja finalizate, de la rețea de alimentare cu apă și asfalt la construcția unor obiective de interes local funcționale: Centru de zi, Centru de Creație și așezămînt social destinat bătrînilor. „Consider că această comună s-a dezvoltat foarte mult față de ce era în trecut. Meritul nu este doar al meu, ci și al oamenilor care au muncit în străinătate, și, nu în ultimul rînd, al Bisericii Catolice, care ne-a susținut mereu în realizarea anumitor  proiecte„, a declarat primarul comunei Gherăești.


COMENTARII

WORDPRESS: 0