Prima paginăRoman

Candidații de la alegerile din iunie zâmbesc în continuare romașcanilor

Dimensiune text

Sute de bannere și de afișe electorale au „decorat” municipiul Roman în perioada de campanie electorală din vara acestui an, cu ocazia alegerilor locale din luna iunie.

 

 

Acum, la aproape jumătate de an de la finalul campaniei electorale, unii dintre candidații la alegerile locale încă mai zâmbesc de sus către romașcani, de pe bannerele pe care nimeni nu le-a mai coborât de pe stâlpii din oraș și din apropiere. Avertismentele transmise de municipalitate partidelor politice, prin care liderilor politici li s-a solicitat să elibereze stâlpii și zonele de afișaj electoral de astfel de materiale electorale, nu au avut efectul scontat. De altfel, administrația locală nu a amendat niciun partid politic pentru bannerele și afișele încă existente în diverse zone ale orașului, ci a ales o variantă de compromis.

„În curând va începe campania electorală pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Acum, când partidele politice vor solicita alocarea zonelor de afișaj electoral, le vom solicita ca, înainte de a putea afișa noile materiale electorale, să elibereze zonele în care au mai rămas astfel de materiale din campania electorală precedentă”, a precizat primarul Laurențiu Dan Leoreanu. Campania electorală pentru alegerile parlamentare începe la sfârșitul acestei săptămâni.COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • „Las-o bre’, ca merge si asa”, „las’ ca ne-or mai trebui la ceva” si „la vremuri noi, tot noi” sunt mosteniri post-decembriste de care nu chiar ne mandrim dar care s-au insurubat bine de tot in obiceiurile si mentalitatile edililor si a potentatilor zilei, fie ei sefi de scara, apartament, asociatie de locatari ori entitate mai mult sau mai putin infestata politic. Asa ca romanul nostru o fi zis ca de, „daca voi nu ma vreti, eu va vreau” asa ca se tine cu ambele coliere de stalpul cucerit cu bani de la partid, pardon, sponsori si ne priveste cu aceeasi figura chiar de-i defilezi pe sub nas cu sacosa goala ori plina de caltabosi. Ori o fi un efort a unora de a iesi, din nou, din urna de vot pentru a se odihni, cum bine sade dupa un maraton stresant de campanie – in care unii te injura, altii te pupa pe unde pot – in care scuturi bine de tot punga (a ta, a partidului sau a unora carora le promiti sarea cu marea si cerul de linga luna) intr-o functie grasa, in parlament, senat sau minister. Ori mai acusi, cand vor veni cei cu sarmele si becurile (pe centru au inceput deja) vor veni si cu un pictor care le va pune catindatilor cate o caciula rosie pe cap, vesmant rosu in locul sacoului cu o cravata. le vor desena precum elevii in manuale barba si mustata si voala! Iata Mosul! Ho Ho Ho! Sarbatori ferecate pentru unii dupa halegeri! Pentru cine? Pentru cine nu e la putere! Ciocu mic!

  • Revin cu o intrebare sau o sugestie catre voi, reporterii, cainii democratiei salbatice. Candva, cineva spunea ca in urbea noastra, cine va executa lucrari – care afecteaza partea carosabila, sa suporte si sa faca si reparatia drumului. Altminteri e bun de plata.
    De exemplu, pe strada Ion Nanu (leaga Primaverii de Mihai Viteazu) sunt doua asemenea santuri destul de adanci, locuri prin care soferii aduc „osanale” celor de au facut santul si nu l-au umplut corespunzator. Iar asemenea locuri au mai fost pe Tineretului (Roman Voda – reparat insa intre timp), Bulevardul Republicii, Smirodava iar lista ar putea continua. Intrebarea: cine si cand va repara aceste creatii? Daca alea de fura plantate prin targ, pe timpul lui Carpusor se numeau simplu… carpusori, santurelele le putem numi leureani? Daca tot stau afisele cu domnii fosti catindati, macar mutati-i in zone de risc si scrieti pe bannerele expirate „ATENTIE, GROAPA (SANT, DENIVELARE, ETC)”. Asa vor fi si ei utili,