Candidați pentru funcția de director de școli din Roman, picați la proba scrisă

Candidați pentru funcția de director de școli din Roman, picați la proba scrisă

Dimensiune text

 

examenMiercuri, 12 octombrie, la Piatra Neamț a avut loc examenul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ din județ. În total au fost 208 de candidați, din care 39 au fost respinși, pentru că nu au luat punctajul necesar sau nu s-au prezentat la examen, iar unul a fost eliminat.

În Roman sunt mai multe surprize. Unele neplăcute, pentru că singurii candidați înscriși nu au luat concursul sau nu s-au prezentat, iar unele plăcute sau cel puțin interesante, pentru că există concurență de doi pe loc. Un singur candidat a luat curat cele 50 de puncte – profesorul Vasile Lazăr, directorul școlii din Grumăzești.

Au trecut fără emoții

Benone Damian a trecut fără emoții, fiind singurul candidat pentru funcția de director la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Roman, obținând 36,250 puncte. La fel s-a întâmplat și în cazul Clubului Copiilor, acolo unde actualul director – Ilie Boloca – a obținut 46,875 puncte.

La Colegiul Național „Roman-Vodă”, Mihaela Tanovici a candidat pentru funcția de director și a obținut 41,250 puncte, mai puțin decât notele luate de candidații pentru funcțiile de director adjunct. Pentru acestea au candidat Constantin Macovei – care a obținut 43,125 puncte și Cristina Radu – care au obținut 47,500 puncte, aceștia fiind cei care au ocupat posturile și până acum.

În cazul Colegiului Tehnic „Miron Costin”, pentru funcția de director s-a înscris actualul director, Ana Maria Zăloagă, care a obținut 43,125 puncte, în timp ce pentru funcția de director adjunct s-au întrecut actualul director adjunct Cristinica Sava (care a obținut 42,500 puncte) și Ana Maria Agape, care a obținut un punctaj mai mare – de 44,375 puncte.

Pentru funcția de director la Școala „Calistrat Hogaș” a optat actualul ocupant – Luminița Boloca, obținând 41,875 de puncte, iar pentru postul de director adjunct a candidat Viorel Rusu, care a obținut 38,125 puncte.

La Liceul Teologic „Episcop Melchisedec”, la concurs s-a înscris actualul director, Ionuț Amărinii, care a obținut 42,500 puncte. La Liceul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi”, pentru postul de director s-a înscris tot Cristinel Sociu, acesta obținând 41,250 puncte.

Școli cu jumătate de conducere admisă

La Școala „Alexandru Ioan Cuza”, pentru funcția de director au candidat actualul director, Claudiu Maxim, care a obținut 40,625 de puncte, și Judit Găină – care a obținut 42,500 puncte, însă Lucica Prăjescu – care a candidat pentru funcția de director adjunct – a obținut 32,500 de puncte, fiind respinsă.

Invers stau lucrurile la Colegiul Tehnic „Danubiana”, unde candidatul pentru funcția de director nu a trecut proba. Pentru funcție a optat Leonard Vacaru, dar care a fost respins, obținând un punctaj de 31,250 de puncte. În schimb, au fost admiși directorii adjuncți – Cristina Păun, care a obținut 49,375 de puncte, și Nicușor Pop, care a obținut 46,250.

La Liceul cu Program Sportiv s-a înscris aceeași echipă managerială – Ioan Popa (pentru funcția de director) și Ana Luca și Judit Găină – pentru funcțiile de director adjunct. Ioan Popa a fost respins, obținând doar 25,000 de puncte. Ana Luca a obținut 42,625 de puncte, fiind admisă, la fel și Judit Găină, cu un punctaj de 42,500.

Și la Școala de Artă „Sergiu Celibidache”, lucrurile par să fi avut același rezultat, doar că Viorel Vanzariuc, care a candidat pentru postul de director, nu s-a prezentat la examen. Ecaterina Popa a susținut proba scrisă pentru postul de director adjunct și a obținut calificativul admis, cu 38,750 puncte.

La Școala „Mihai Eminescu”, singurul dosar pentru funcția de director a aparținut Mihaelei Rusu și care a fost admisă, cu 37,500 puncte. Pentru funcția de director adjunct nu s-a înscris nimeni.

Concurență și după proba scrisă

La Colegiul Tehnic „Petru Poni” există concurență pentru postul de director, aici ambii candidați înscriși pentru funcția de director – actualul director Gabriela Dascălu și Dana Păiuș, cea care are și calitatea de consilier local din partea PNL – au trecut proba scrisă. Gabriela Dascălu a obținut 44,375 de puncte, în timp ce Dana Păiuș a obținut 43,125 de puncte. La „Petru Poni” există un singur post de director adjunct, dar s-au înscris doi candidați: Mariana Butnaru – respinsă, cu un punctaj de 28,125 puncte, și Mihaela Pîslaru – admisă, cu 40,000 puncte.

La Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, actualul director, Dan Zaharia, a fost admis, cu un punctaj de 45,000, dar pe aceeași funcție a candidat și Magdalena Gheorghiță – care a obținut 41,250 de puncte. Pentru singura funcție de director adjunct s-au înscris Alexandru Onel – care a obținut 45,625 puncte, și Lăcrămioara Ploșniță – care a obținut 35,000 puncte.

La Școala „Vasile Alecsandri”, pentru postul de director au candidat actualul director – Maria Campău, care a obținut 43,125 puncte, și Roxana Pătrăuceanu, și ea admisă cu 41,825 puncte. Pentru funcția de director adjunct s-a înscris actualul ocupant – Nicoleta Nastasă, admisă cu 43,750 puncte.

Urmează interviul și evaluarea CV-ului

Probele de interviu și evaluare a CV-ului se vor desfășura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie 2016, în locațiile stabilite de inspectoratul școlar. Pe 18 noiembrie se vor ști rezultatele, între 21 și 23 noiembrie se vor putea depune contestațiile, rezultatele lor urmând a fi publicate până pe 9 decembrie. Pe 16 decembrie vor avea loc validarea în consiliul de administratie al inspectoratului școlar a rezultatelor finale și transmiterea acestora la minister.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0