Cancerul face ravagii

Dimensiune text

O statistică întocmită de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț arată faptul că, în ultimii ani, în județul Neamț s-a declanșat o adevărată explozie a numărului de pacienți noi depistați cu cancer.

 

Astfel, dacă în 2010, la nivelul întregului județ se înregistrau 1.657 de cazuri noi de cancer, anul trecut au fost diagnosticați cu această boală nu mai puțin de 1.759 de noi pacienți. În zona Romanului, anul trecut au fost depistate 591 de cazuri noi, în creștere față de anul 2010, cînd se înregistrau 529.

„Una din explicații este că posibilitățile de investigații medicale au crescut, iar pacienții sînt diagnosticați cu diverse forme de cancer mai repede. Creșterea numărului de cazuri se datorează și stilului de viață și alimentației nesănătoase, care își pun amprenta asupra organismului. Mai mult, au trecut 26 de ani de la accidentul de la Cernobîl, iar nivelul de radiații se menține destul de ridicat. În plus, dacă organismul are imunitate scăzută, iar în familie există antecedente, boala se poate instala mult mai ușor”, a declarat medicul de familie Angela Bica.COMENTARII

WORDPRESS: 0