Campus pentru copiii catolici și ortodocși

Dimensiune text

În perioada 2-6 iulie, Iosefinii Sfîntului Murialdo au organizat un campus la Vatra Dornei, avînd ca temă: „Bucuria de a călători împreună!”.

Aceste cuvinte au călăuzit, de altfel, întregul an de activități pentru copiii din cadrul Centrului de zi „Sfîntul Leonard Murialdo” din Roman.

Sub conducerea părintelui Maximilian Horlescu, a colaboratorilor și animatorilor, 47 de copii catolici și ortodocși, plini de entuziasm și de voie bună, s-au bucurat timp de cinci zile vizitînd diferite obiective turistice și religioase (Cetatea Neamțului, Mănăstirea Voroneț), străbătînd potecile munților (escaladarea Pietrelor Doamnei, vîrful Rarău, 1.651 de metri, și vîrful Giumalău, 1.857 de metri), admirînd orașul printr-o plimbare cu telescaunul pe platoul din Vatra Dornei, pentru ca, în final, cu toții să facă o baie în piscinele complexului Arinis, din Gura Humorului.

„Momentele de relaxare și voie bună, de cîntece, dansuri, glume și jocuri, au fost alternate cu momente de rugăciune și de laudă aduse lui Dumnezeu pentru tot ceea ce este frumos și ne înconjoară, pentru darul prețios al vieții, pentru părinți, educatori, prieteni, pentru toți cei care ne sînt alături într-un mod sau altul și fac ca viața și existența noastră să fie mai frumoase. Rugăciunea întregului grup s-a înălțat către ceruri de la picioarele crucii care domină vîrful Giumalău, pentru ca, apoi, mulțumirea și recunoștința aduse lui Dumnezeu să culmineze cu celebrarea sfintei Liturghii în comunitatea parohială din Vatra Dornei”, a spus părintele Maximilian Horlescu.COMENTARII

WORDPRESS: 0