Campioni la chiul

Dimensiune text

Conform statisticilor realizate în fiecare lună de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț, cele mai multe absențe se adună în școlile și liceele din oraș.

 

Cu degetul sînt arătați, însă, elevii din mediul rural care fac naveta și care, din cauza mijloacelor de transport, „sar”, fără să vrea, peste cîteva ore. „Din documentele pe care le primim în fiecare lună se dovedește că numărul cel mai mare de absențe se înregistrează la liceele și colegiile mari, care au un număr mare de elevi navetiștii. Din cauza mijloacelor de transport, elevii nu ajung întotdeauna la primele ore și, de asemenea, se întîmplă să lipsească de la ultimele ore ca să prindă autobuzele de întoarcere„, a spus inspectorul școlar pentru activitatea educativă Eugen Dinu Vasiliu.

În ceea ce privește nivelul de studiu, cel mai mult lipsesc liceenii. „Absențele înregistrate la nivel de gimnaziu sînt mult mai puține decît cele de la liceu. Și aici, însă, există o diferență clară între numărul de absențe înregistrate în școlile din oraș și numărul de absențe înregistrate de școlile de la țară„, a spus inspectorul Eugen Dinu Vasiliu.

În luna aprilie, în județul Neamț au fost înregistrate 56.493 de absențe, dintre care 21.266 motivate. Statistica nu este considerată relevantă, avînd în vedere că în luna aprilie au fost două săptămîni de vacanță și o săptămînă de „Școală altfel”, cu o modalitate diferită de consemnare a absențelor.


COMENTARII

WORDPRESS: 0