Campioni la bolile sărăciei

Dimensiune text

Situația indicatorilor de sănătate înregistrați anul trecut în județ arată faptul că zona Romanului conduce detașat într-un top nedorit al bolilor sărăciei.

 

Conform datelor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Neamț, anul trecut în zona Roman s-au înregistrat 160 de cazuri noi de TBC, în scădere față de anul 2010, cînd se înregistrau 172 de cazuri noi. Chiar și așa, la acest capitol, aproape o treime din cazurile noi înregistrate la nivelul județului sînt din zona Romanului. Din numărul total de cazuri, trei s-au înregistrat la copii cu vîrste de pînă la 14 ani.

Situația este și mai gravă în ceea ce privește sifilisul. Din cele 65 de cazuri noi de sifilis înregistrate anul trecut, nu mai puțin de 41 s-au întregistrat în zona Romanului. Singura veste bună este că numărul a scăzut față de anul 2010, cînd s-au înregistrat 71 de cazuri noi. Numărul îmbolnvărilor de hepatită a rămas constant, cîte șapte cazuri noi în ultimii doi ani. Numărul mare de bolnavi este pus de medici pe seama sărăciei, a nivelului de viață precar, mai ales în zonele rurale, și pe lipsa de educație.COMENTARII

WORDPRESS: 0