Prima paginăActualitate

Campioana națională Alexandra Calistru vede bine cu un ochi linia de sosire

Dimensiune text

Sportiva de la Clubul Atletic Roman, elevă a Elisabetei Baciu, mulțumește celor care au ajutat-o și o ajută. Sportiv complet și elev eminent, Alexandra își răsplătește binefăcătorii prin performanță.

 

 

Alexandra Calistru (foto stânga), sportivă legitimată la Clubul Atletic Roman, nu vede bine cu ambii ochi linia de sosire în concursurile de alergări. Un ochi este afectat de cataractă. Cu toate acestea, dar și cu ajutor din partea unor oameni cu suflet și cu bani, ea a fost, anul trecut, campioană și vicecampioană la triatlon, la categoria copii.

Elisabeta Baciu 0706Rezultatele sale în sport în 2013, an în care a trecut la categoria juniori III, sunt considerate astfel de Elisabeta Baciu (foto dreapta), profesor-antrenor: „Avem un loc secund la concursul Grand Prix din București, afară, din aprilie, în care a alergat 400 de metri în 62,03 secunde. Recordul său este de 61,04 secunde, în sală, tot în acest an, la primul său concurs la naționale la juniori III, unde a ocupat locul al șaptelea. Și-a depășit recordul și la 800 de metri. La copii a fost una, acum este alta. Nu asta este cel mai important și țin să precizez că prioritatea mea, în ce o privește, este sănătatea ei. Efortul ei a fost deosebit. A venit de la Bîra la Roman. A trebuit să se acomodeze cu noul sistem. Era fruntașă acolo la școală și nu voia să se facă de râs aici. A și reușit. Are note mari, 9 și 10. Este foarte bună la atletism. În 6 aprilie am fost la control medical la Spitalul de Urgență din București, secția Oftalmologie, acolo unde a fost diagnosticată cu cataractă la unul dintre ochi. Medicii au recomandat ca în iunie, cel mai târziu în septembrie, să fie operată, problemele fiind la cristalin. Am înțeles, din discuții colaterale, că o intervenție chirurgicală pe termen scurt ar costa o anumită sumă. Una pe termen lung, de 20 de ani, ar fi cu ceva mai puțin decât dublul. M-a încântat și părerea doamnei doctor Zamfiroi, de la Cotu Vameș, care mi-a spus că activitatea sportivă nu-i dăunează, în ce privește acuitatea vizuală. Asta nu înseamnă că renunț la ceea ce am spus mai înainte. Îi doresc longevitate și performanță Alexandrei în sport, dar tot sănătatea rămâne prioritară”.

 

„Mulțumesc celor care mă susțin”

 

Alexandra Calistru, campioană națională la triatlon în 2012, sportivă care poate să câștige o probă de viteză și alta de semifond, dar să fie prima și la săritura în lungime, spre exemplu, este și premiantă la învățătură, domeniu în care notele de 9 și 10 obținute în clasa a VII-a la Școala „Vasile Alecsandri” sunt preponderente.

„Vreau să mulțumesc celor care m-au ajutat și mă ajută, conducerii școlii și cadrelor didactice de la Școala nr. 1, domnului director de la Clubul Atletic, Traian Macovei, doamnei Constanța Barcan și domnului Victor Barcan, care mi-au oferit cazare și masă, domnului Romulus Nicula, doamnei Elena Arcan și, în primul rând, doamnei Elisabeta Baciu, mentor, profesor și antrenor al meu”, a spus Alexandra Calistru.

[sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0