Campanie pentru inocenţa copiilor

Colegiul Naţional „Roman-Vodă” participă la campania mondială „19 zile de activităţi pentru prevenirea abuzurilor asupra copiilor”.

Până pe 19 noiembrie, elevii şi profesorii Colegiului Naţional „Roman-Vodă” participă la acţiuni menite să atragă atenţia tuturor membrilor comunităţii asupra abuzurilor cărora le pot cădea victime copiii. Acţiunile se desfăşoară în cadrul Campaniei „19 zile de activităţi pentru prevenirea abuzurilor asupra copiilor”, campanie promovată la nivel naţional de Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative, secţiunea pe România.

„Campania noastră are activităţi în fiecare zi, în care sunt antrenaţi de la cei mai mici elevi, de la clasa pregătitoare şi clasa I, până la clasele de liceu. Am organizat în şcoală un adevărat atelier de lucru manual, în cadrul căruia s-au confecţionat sute de cocarde portocalii, care sunt purtate de elevi pe perioada derulării campaniei. Elevii vor împărţi flyere şi materiale informative atât în şcoală, cât şi în comunitate, fiind prezenţi, în această perioadă în Piaţa «Roman Muşat». Sub genericul «Spune NU de 19 ori», în această perioadă, la orele de dirigenţie se vor dezbate studii de caz ale unor abuzuri asupra copiilor. La dezbateri vor fi prezenţi şi părinţi, care vor prezenta punctul lor de vedere asupra divergenţelor şi convergenţelor din relaţia părinte – copil”, a spus profesoara Anda Nacu, care a coordonat proiectul la nivelul Colegiului Naţional „Roman-Vodă”.

Romanvodiştii vor fi prezenţi şi în stradă, pentru a testa modul în care membrii comunităţii reacţionează în cazul în care sunt martori la un abuz asupra unui copil, iar materialul înregistrat va fi discutat, apoi, cu reprezentanţi ai comunităţii. Campania de la „Roman-Vodă” se desfăşoară sub sloganul „Luptă pentru ceea ce îţi doreşti a fi: apărător al inocenţei”.


COMENTARII

WORDPRESS: 0