Prima paginăActualitate

Campanie împotriva abuzării copiilor

Dimensiune text

În perioada 1 – 19 noiembrie, Colegiul Petru Poni se va implica în campania națională „19 zile de activism împotriva abuzului și violenței față de copii și tineri”.

 

Pe 1 noiembrie, la Colegiul Tehnic „Petru Poni” încep cele 19 zile de activități derulate în cadrul campaniei naționale „19 zile de activism în scopul prevenirii abuzului și violenței față de copii și tineri”. Campania este promovată la nivel național de Federația Internațională a Comunităților Educative, secțiunea pe România.

Printre activitățile programate a se desfășura sunt prezentări ale drepturilor copilului, statistici, studii de caz și dezbateri pe tema traficului de minori, expoziții de desene, fotografii și afișe, scenete și momente artistice pe tema protejării drepturilor copiilor.

„Dintre temele propuse pentru campania din acest an, traficul de minori, prostituția în rândul copiilor și pornografia infantilă, am ales traficul de minori, căruia îi pot cădea victime, cu ușurință, foarte mulți copii. Sperăm ca activitățile noastre să atragă numeroase cadre didactice, părinți, dar și reprezentanți ai administrației locale, juriști, medici, polițiști, preoți, astfel încât împreună să construim grupuri suport pentru elevii noștri. De altfel, și campania din acest an are drept slogan „Împreună putem crea schimbarea !””, a spus profesoara Dana Păiuș, director adjunct al Colegiului Tehnic „Petru Poni”.

COMENTARII

WORDPRESS: 0