Campanie de informare a cetățenilor pentru actele de identitate: „Atenţie la identitate! Intră în legalitate!”

Campanie de informare a cetățenilor pentru actele de identitate: „Atenţie la identitate! Intră în legalitate!”

La rînd, în frigul nopții, pentru un act de identitate
Programare online pentru eliberarea actelor de identitate
Cum vă puteți programa online pentru a obține cartea de identitate

 

Și în acest an, la nivelul municipiului Roman și al celor 24 de comune arondate Direcţiei Locale de Evidenţă a Populaţiei (DLEP) Roman se desfășoară campania „Atenţie la identitate! Intră în legalitate!”, iniţiată încă din 2013 şi care are ca scop punerea în legalitate pe linie de evidenţă şi stare civilă a cetăţenilor.

Vineri, 3 martie, primarul municipiului Roman, Lucian Micu a organizat o întâlnire de lucru cu primarii din cele 24 de comune ce fac parte din Asociaţia Roman Metropolitan, pentru a-i informa cu privire la derularea acestei campanii și cu privire la stația mobilă, adică programul în care funcționarii DLEP Roman vor merge în teritoriu pentru a prelua actele necesare de la cetățeni.

„În lipsa actelor de stare civilă şi de identitate, cetăţenii nu pot beneficia de niciun fel de serviciu social – educaţie, asistenţă socială sau asistenţă medicală (cu excepţia asistenţei medicale de urgenţă). De asemenea, ei nu se pot angaja legal şi nu pot încheia niciun tip de contracte formale, dat fiind că nu îşi pot stabili identitatea. Nici dreptul de vot nu poate fi exercitat în lipsa actului de identitate”, anunță reprezentanții DLEP Roman.

Mai multe informaţii despre campanie, precum şi procedurile ce trebuie urmate pentru intrarea în legalitate pot fi obţinute accesând următoarea adresă: http://primariaroman.ro/stev_presa.ph. De asemenea, de anul trecut, cetățenii pot evita statul la rând și își pot face programare online pentru a-și putea depune actele necesare eliberării cărții de identitate.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!