Prima paginăSanatate

Campanie de donare de sânge „Romașcanii salvează vieți!”, în luna august

Campanie de donare de sânge „Romașcanii salvează vieți!”, în luna august

Dimensiune text

 

Primăria municipiului Roman, în parteneriat cu Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Piatra Neamț și Clubul Sportiv Municipal Roman, vor derula, pe parcursul lunii august, o nouă ediție a campaniei de încurajare a donării de sânge intitulate „Romașcanii salvează vieți!”, un proiect de hotărâre în acest sens urmând a fi discutat în ședința ordinară a Consiliului Local Roman de miercuri, 24 iulie.

„Municipiul Roman dorește să continue, în parteneriat cu Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Piatra Neamț și Clubul Sportiv Municipal Roman, proiectul intitulat «Romașcanii salvează vieți!», o campanie de donare de sânge și, totodată, de conștientizare a nevoii permanente de produse sanguine din unitățile medicale, nevoie care poate fi acoperită doar prin efortul tuturor cetăţenilor. Campania se va derula în perioada 1 – 31 august 2019, la sediul Punctului fix de recoltare Roman din cadrul Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Municipal de Urgență Roman. Pentru a încuraja locuitorii orașului să doneze sânge, Municipiul Roman va oferi tuturor donatorilor carduri de acces valabile pentru trei intrări, în ștrandul din interiorul Complexului Sportiv și de Agrement «Moldova». De asemenea, Primăria Municipiului Roman își va înscrie angajații dornici să doneze sânge într-o bază de date, iar când la Centrul de Transfuzii va fi criză, aceștia vor merge să își ajute semenii. Ne dorim ca toate aceste acțiuni să contribuie la creşterea numărului donatorilor de sânge şi îmbunătăţirea stocurilor sanguine”, se precizează în expunerea de motive a proiectului de hotărâre ce va fi discutat de consilierii romașcani în ședința ordinară a lunii iulie.

La prima ediție, din 2016, a campaniei au donat sânge, pe parcursul lunii august, 207 de persoane, în 2017 au donat sânge 315 persoane în cadrul acestei campanii, la fel ca și în 2018. În celelalte luni ale anului, media de donatori de sânge în municipiul Roman este de circa 200 de persoane pe lună. La edițiile anterioare ale campaniei a donat sânge și primarul Lucian Micu.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0