Campanie de conștientizare a elevilor romașcani asupra importanței apei

Campanie de conștientizare a elevilor romașcani asupra importanței apei

Dimensiune text

 

 

Vineri, 22 martie, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, elevi ai clasei a IX-a A de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” și ai clasei a IX-a C de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, coordonați de profesor Liliana Aniței, au organizat o activitate sub titlul „Apa – elementul esențial al vieții”.  Astfel, elevii și-au propus să deruleze o campanie de conştientizare în rândul comunităţii locale și al elevilor din Liceul Tehnologic „Vasile Sav” a importanţei pe care o are apa pentru omenire şi de prevenire a poluării apelor, implicit a mediului. Totodată, elevii au dorit să tragă un semnal de alarma asupra gradului de poluare din ce în ce mai mare al apelor.

În cadrul activității, pentru a conștientiza importanța apei, elevii i-au rugat pe trecătorii din Piața „Roman Vodă” să-și imagineze cum ar fi o zi fără apă. După o oră de interpelări, concluzia a fost unanimă: „Apa este indispensabilă vieții”. Elevii au distribuit materiale informative – pliante și semne de carte – și sticle cu apă, cu scopul de a trage un semnal de alarmă asupra reducerii semnificative a rezervei de apă potabilă, ca urmare a consumului nejustificat și a poluării. În paralel, cu acest prilej, în cadrul Liceului Tehnologic „Vasile Sav”, elevii clasei a IX-a A au participat și la realizarea, în cadrul școlii, a unei expoziții de desene și a unui concurs de afișe.

„Prin voinţă şi efort comun, vom reuşi să protejăm flora şi fauna, învăţând, la rândul nostru, pe cei mai apropiaţi nouă, că apa este un element constituent indispensabil al naturii, implicit al vieţii noastre. Fără apă nu există viaţă şi fără apă curată nu avem sănătate”, a afirmat profesor Liliana Aniței.

 

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0