Prima paginăNeamt

Campanie de colectare a electronicelor uzate în Tămășeni și Săbăoani

Dimensiune text

Asociația Română pentru Reciclare RoRec, în parteneriat cu primăriile Tămășeni și Săbăoani și cu sprijinul partenerului Philips, organizează o nouă acțiune de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), în județul Neamț, în ziua de 2 iunie.

 

După trei acțiuni derulate anul acesta în județ, și locuitorii din comunele Tămășeni și Săbăoani sînt așteptați la cele șase puncte de colectare special amenajate, deschise între orele 9 – 16. În comuna Tămășeni vor fi două puncte de colectare, amenajate la primăria comunei și la Liceul Tehnologic Adjudeni. În comuna Săbăoani vor fi patru puncte de colectare, la catedrala „Regina Sfîntului Rozariu”, pe strada Orizontului (lîngă fostul magazin al Cooperației), Școala generală nr. 2 și la grădinița din satul Traian. La numărul de telefon 0737.309.151, cetățenii pot afla informații suplimentare despre acțiunea de colectare și pot programa preluarea gratuită de la domiciliu a echipamentelor electrice sau electronice grele, voluminoase și dificil de transportat. Numărul este deschis pînă sîmbătă, între orele 8-16.

Potrivit normelor europene, ținta de colectare DEEE pentru fiecare cetățean din UE este de 4 kg/locuitor. Pentru a-i stimula pe români să depășească media colectată în prezent și să se apropie de obiectivul UE, Asociația Româna pentru Reciclare RoRec, împreună cu partenerul Philips, oferă premii unor participanți norocoși, ce vor fi declarați cîștigători în cadrul celor două tombole. Astfel, cetățenii din Tămășeni pot cîștiga cinci cafetiere, cinci prăjitoare de pîine, cinci mixere și cinci mașini de călcat. Tragerea la sorți va avea loc la Primăria Tămășeni, sîmbătă, 2 iunie, de la ora 18. Locuitorii din Săbăoani pot pleca acasă, după tragerea la sorți de sîmbătă, ora 19, de la Primăria Săbăoani, cu următoarele premii: zece cafetiere, cinci prăjitoare de pîine și cinci mixere.

COMENTARII

WORDPRESS: 0