Prima paginăEducatie

Campania ISJ a făcut copiii fericiți în prima zi de școală

Dimensiune text

Aproape 100 de copii au primit „trusoul școlarului”, în cadrul campaniei Inspectoratului Școlar Județean Neamț „Fii voluntar în prima zi de școală”.

 

Inspectorul școlar general Viorel Stan

Inspectorul școlar general Viorel Stan

Izabela și Mihaela sînt două fetițe care, luni, au pășit la școală pentru prima dată, ca eleve, în clasa I la Școala Gimnazială „Calistrat Hogaș” și care s-au putut bucura de începutul anului școlar datorită oamenilor cu suflet mare care s-au implicat în campania „Voluntar în prima zi de școală” derulată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Neamț.
Izabela locuiește împreună cu bunica, care este și tutorele său legal, întrucît părinții săi suferă de afecțiuni psihice. Nu au o casă a lor și sînt tolerate în casa unei mătuși a fetiței.
Mihaela face parte dintr-o familie cu cinci copii, fără venituri stabile. Amîndouă au început școala cu zîmbetul pe buze datorită consilierului local Iulia Havrici, care le-a ajutat să-și cumpere tot ceea ce le trebuie pentru școală, de la ghiozdan cu rechizite pînă la uniformă, fundițe și gulerașe de dantelă. „A fost un gest pe care l-am făcut din suflet și am simțit o mare mulțumire să văd bucuria de pe fața lor, să le văd cît de frumoase și de luminoase erau într-o zi specială pentru ele. Am ales Școala «Calistrat Hogaș» pentru că și eu am fost boboc acolo, tot acolo am făcut și gimnaziul și știu că mulți dintre elevii școlii provin din familii cu probleme materiale și au nevoie de ajutor„, a spus economist Iulia Havrici, reprezentant al Consiliului Local Roman în Consiliul de Administrație al Școlii „Calistrat Hogaș”.

Izabela și Mihaela sînt doar doi dintre cei aproape 100 de copii din județ care au fost ajutați să zîmbească în prima zi de școală, prin campania „Fii voluntar în prima zi de școală”. Profesorilor și inspectorilor școlari li s-au alăturat și oameni din afara sistemului de învățămînt, oameni politici, oameni cu funcții – primarul Romanului, inspectorul școlar general, primari din mediul rural au directori de școli -, dar și persoane care au dorit să-și păstreze anonimatul.

A fost o campanie foarte frumoasă și nici nu putea fi altfel, avînd în vedere că a fost dedicată copiilor. Acțiunea a fost una de suflet, în care și-au dat mîna în mod fericit mai mulți reprezentanți ai comunităților locale, de la cei care cunoșteau foarte bine situația din teren, care ne-au pus la dispoziție, practic, baza de date, pînă la oamenii – cunoscuți sau anonimi – care au vrut să se implice pentru a ajuta. Mă bucur că, deși nu am impus criterii rigide de selecție, preferințele s-au îndreptat către copii aflați la început de drum, fie că erau la început de liceu sau de ciclu primar„, a spus inspectorul școlar Maria Ghiniță, inițiatoarea campaniei.

COMENTARII

WORDPRESS: 0