Campania electorală s-a făcut pe banii noştri: ne costă 50 milioane de lei

Campania electorală s-a făcut pe banii noştri: ne costă 50 milioane de lei

Dimensiune text

 

alegeri08-680x365702 competitori electorali participanţi la alegerile locale din data de 5 iunie 2016 au solicitat Autorităţii Electorale Permanente rambursarea unor cheltuieli electorale, în cuantum total de 49.785.032,28 lei.

Termenul de depunere a acestor cereri a expirat în data de 6 iulie 2016. „Conform art. 58 alin. (3) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 10/2016, în termen de 60 de zile de la data expirării termenului de depunere a cererilor, Autoritatea Electorală Permanentă rambursează competitorilor electorali sumele plătite pentru campania electorală. Alin. (4) al aceluiaşi articol prevede că acest termen poate fi prelungit cu 15 zile în situaţia în care, pentru verificarea legalităţii încasărilor şi a plăţilor efectuate în campania electorală, sunt necesare declaraţii şi documente suplimentare faţă de cele prevăzute de prezentele norme metodologice”, anunţă Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). În perioada următoare, AEP va analiza fiecare dosar de rambursare, ceea ce presupune verificarea tuturor documentelor justificative, pentru a se stabili dacă au fost respectate plafoanele cheltuielilor electorale, sursele de finanţare şi destinaţia contribuţiilor pentru campania electorală.

Pe lista celor care au solicitat rambursarea sumelor din campania electorală se numără şi candidaţii independenţi. De exemplu, candidatul independent la Primăria Roman, Gheorghe Harabagiu, a solicitat rambursarea sumei de 496,90 lei, în timp ce candidatul independent la Primăria Săbăoani, Adriana Robu, a solicitat rambursarea sumei de 2.791,09 lei.

Lista candidaţilor ce au solicitat returnarea de la bugetul statului a sumelor cheltuite pentru campanie poate fi consultată aici: http://www.roaep.ro/prezentare/wp-content/uploads/2016/07/07.07.2016-Anexa.pdf .

 COMENTARII

WORDPRESS: 0