Camere video împotriva celor ce aruncă deșeuri în locuri nepermise

Camere video împotriva celor ce aruncă deșeuri în locuri nepermise

Dimensiune text

 

 

Conducerea administrației publice locale intenționează să amplaseze mai multe camere de supraveghere în zonele în care, periodic, cetățeni sau chiar persoane juridice aruncă deșeuri, fiind necesară salubrizarea continuă a acestor terenuri. Cele mai multe sesizări privesc malul Moldovei, strada Islazului, dar și zona Podului de Fier. De-a lungul timpului, polițiștii locali au reușit să identifice parte din persoanele care au depozitat în aceste zone deșeuri, dar acum se intenționează prinderea lor în flagrant. Pe lângă amendă, cei prinși au obligația să și curețe terenul, totul pe cheltuiala proprie.

„O altă activitate pe care o vom realiza încă din această săptămână va fi amplasarea unor noi camere de luat vederi în zonele în care sunt cetățeni sau firme care depozitează deșeuri în locuri nepermise. Deja avem mai multe situații în care au fost identificate persoane fizice și juridice care au depozitat deșeuri în zone interzise, au fost amendate conform legii speciale, legii de protecție a mediului, cu amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei, astfel încât să descurajăm pe viitor depozitarea deșeurilor în zone nepermise. În același timp, vom continua monitorizarea atât cu echipele de la Poliția Locală, cât și cu camerele de luat vederi. Sunt camere care monitorizează aceste zone critice și, în perioada imediat următoare, vom extinde acest program. Dacă ne dorim un oraș cât mai curat, atunci trebuie să implicăm cu toții și fac un apel inclusiv la cetățeni ca, atunci când observă persoane care aruncă deșeuri în zone nepermise, să ne semnaleze acest lucru”, a declarat primarul Lucian Micu.

Numai săptămâna trecută, Poliția Locală Roman a depistat patru persoane ce au depozitat deşeuri pe domeniul public, în afara locurilor special amenajate, aplicându-se patru amenzi, în valoare de 2.500 de lei.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0