Calificativ maxim la prima probă pentru 75% din candidați

Dimensiune text

Trei sferturi dintre absolvenții de liceu care s-au prezentat la proba de evaluare a competențelor de comunicare în limba română au obținut din partea comisiei de evaluare calificativul maxim, acela de utilizator experimentat.

 

În primele două zile de examen, au trecut prin fața examinatorilor 3.308 candidați. Dintre aceștia, 247 au obținut calificativul de utilizator mediu, cu alte cuvinte au atins doar cîteva dintre cerințele subiectului, 827 dintre candidați au obținut certificatul de utilizator avansat, iar 2.402 au obținut calificativul de utilizator experimentat, adică au știut să-și exprime, cu argumente, în mod detaliat și cu un vocabular adecvat, propriile păreri pe marginea textului supus dezbaterii.

Rezultatele finale la nivel de județ pentru prima probă a bacalaureatului vor fi cunoscute joi dimineață. Candidații iau o pauză pînă luni 18 iunie, cînd începe evaluarea competențelor digitale. Aceste probe se susțin în cabinetele de informatică ale școlilor la care au învățat absolvenții. Nu au fost organizate centre de examen în școlile care au avut doar una sau două clase de absolvenți, aceștia fiind arondați la liceele mai mari din zonă.COMENTARII

WORDPRESS: 0