Căldură insuficientă în saloanele din Spitalul Roman

Unii pacienţi internaţi în Spitalul Roman se plâng că nu este căldură suficientă în saloane. Ei aduc de acasă calorifere, radiatoare sau aeroterme, pentru a suplimenta căldura dată de caloriferele spitalului.

Încă de la începutul lunii octombrie, caloriferele din secţiile Spitalului Municipal de Urgenţă Roman au început să dea căldură, ele funcţionând câte două ore dimineaţa şi o oră şi jumătate seara.

„Începând cu data de 7 octombrie, în special în secţiile Neonatologie şi Pediatrie, s-a început furnizarea agentului termic. Programul este în intervalul orar 5.30 – 7.30 şi între 19.30 – 21.00”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu, managerul general al Spitalului Municipal Roman.

În ultima perioadă, însă, temperaturile au început să scadă simţitor, iar cel puţin la secţia de Neonatologie proaspetele mămici se plâng de faptul că este prea frig în saloane. Unele şi-au adus aeroterme de acasă, pe care le ţin în priză pentru a avea căldură şi noaptea, atunci când temperaturile scad foarte mult.

Chiar dacă intervalul orar în care se dă căldură de la centrala spitalului este scurt, cheltuielile cu încălzirea sunt foarte mari. Iarna trecută, pe şase luni, valoarea totală a căldurii furnizate a fost de 764.000 de lei. În lunile cu temperaturi mai ridicate, costurile s-au situat în jurul a 70 – 80.000 de lei, în timp ce în lunile mai friguroase căldura a costat chiar şi 140 – 160.000 de lei.


COMENTARII

WORDPRESS: 0