Calculatoare noi pentru Școala „Vasile Alecsandri”

Dimensiune text

Şcoala a primit opt calculatoare performante, în cadrul apelului de proiecte „Toţi copiii au dreptul la educaţie IT”, derulat de Fundaţia Vodafone România.

Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” şi-a îmbogăţit zestrea cu opt calculatoare performante, ce urmează să fie folosite de copiii cu cerinţe educaţionale speciale, implicaţi în proiectul „Diferiţi, dar egali”. Calculatoarele au fost oferite de Fundaţia „Vodafone România”, după jurizarea apelului la proiecte „Toţi copiii au dreptul la educaţie IT”. „Ne-am înscris în concurs cu proiectul „Diferiţi, dar egali”, care are drept scop incluziunea copiilor cu cerinţe educaţionale speciale. În cadrul şcolii avem un program de tip after school destinat copiilor care au nevoie de ajutor pentru integrare. Aceştia rămân în şcoală după ore, primesc o masă caldă, după care participă la diverse activităţi, atât remediale, care să-i ajute să aprofundeze ceea ce învaţă la orele de curs, cât şi activităţi complementare, de socializare şi integrare. Toate aceste activităţi le realizăm cu ajutorul voluntarilor din şcoală, atât profesori şi învăţători, care rămân după ore la centru, prin rotaţie, cât şi cu ajutorul elevilor din clasele mai mari”, a spus profesoara Maria Campău, directorul Școlii „Vasile Alecsandri”.

Pentru a folosi calculatoarele la capacitate maximă, conducerea şcolii intenţionează să extindă reţeaua de internet şi în corpul B al şcolii, acolo unde îşi are sediul centrul after school al proiectului.COMENTARII

WORDPRESS: 0