Câinele salvator, prietenul copiilor

Dimensiune text

Copiii care frecventează Centrul de zi pentru copii aflați în situații de risc, aflat în zona Școlii „Sergiu Celibidache”, au avut, vineri, un musafir mai puțin obișnuit.

Este vorba de câinele salvator Cara, al Detașamentului Roman al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, specializat în descoperirea victimelor aflate sub dărâmături. Câinele a venit însoțit de antrenorul său, Dumitru Iuștiuc, și a făcut o scurtă demonstrație, spre deliciul copiilor prezenți. Cara, desemnat unul dintre cei mai buni câini de salvare din țară, i-a încântat pe copii, dar și pe adulții care au participat la reprezentație, copiii aflând, cu acest prilej, și care sunt cele mai importante reguli pe care trebuie să le respecte în cazul în care se declanșează un cutremur sau sunt prinși sub dărâmături. „Mi-a plăcut foarte mult, aș vrea și eu să am un astfel de cățel”, a spus David, unul dintre micii spectatori care au aplaudat-o pe Cara.

„Această întâlnire a avut loc la dorința copiilor care frecventează centrul. În discuțiile pe care aceștia le poartă cu psihologul și cu personalul centrului, copiii și-au arătat admirația pentru câinii speciali. Mulți dintre ei auziseră, doar, că există sau îi văzuseră în filme și ne-am gândit să le facem o bucurie. Aceasta este doar prima dintre surprizele de care copiii din centrul nostru vor mai avea parte. Ne dorim foarte mult să găsim sponsori care să ne ajute să cumpărăm o tablă magnetică, care le-ar fi mare folos copiilor”, a spus Radu Vatavu, directorul centrului.

În Centrul de zi pentru copiii în situații de risc se află 27 de copii, cu vârste între 6 și 15 ani. În funcție de programul de la școală, copiii își petrec dimineața sau după-amiaza în centru, unde primesc masa de prânz, ajutor pentru efectuarea temelor și consiliere psihologică.


COMENTARII

WORDPRESS: 0