Câinele poliţist romașcan Tey îşi caută stăpânul

Câinele poliţist romașcan Tey îşi caută stăpânul

 

catel Belgian-MalinoisUn câine din rasa Malinois belgian, pe nume Tey, aflat acum în proprietatea Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Neamţ, îşi caută stăpânul. Tey are doar un an și două luni și el poate fi vizitat de iubitorii de animale la sediul Poliţiei Municipiului Roman.

Tey este mascul şi este născut în luna iunie 2015. Pentru că nu a făcut faţă rigorilor „meseriei” de câine poliţist, în această vară a fost scos la licitaţie de poliţişti. Însă, după trei licitaţii, organizate în lunile iulie şi august, poliţiştii îl vor ceda cu titlu gratuit unui iubitor de animale.

„Cu ocazia evaluării aptitudinilor pentru dresaj, comisia de specialitate a Centrului Chinologic Sibiu a constatat la acest exemplar manifestări de frică accentuată a câinelui faţă de stimuli externi. În ceea ce priveşte reacţia faţă de persoane ce se manifestă agresiv, câinele prezintă reacţii evidente de retragere. Solicitanţii vor trebui să facă dovada că au afinităţi pentru creşterea animalelor şi că deţin condiţii de adăpostire, creştere şi îngrijire a câinelui”, precizează un comunicat al IPJ Neamţ.

Solicitările se vor adresa IPJ Neamţ, la sediul din Piatra Neamţ, strada Eroilor nr. 16, până în data de 26 august 2016, ora 13:00, după vizionarea prealabilă a căţelului la sediul Poliţiei Municipiului Roman, din strada Bogdan Dragoş nr.16. Pentru detalii poate fi contactat inspector principal de poliţie Emil Creţu, la nr de telefon 0233 207.000, interior  20244.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0