Prima paginăSanatate

Căderea părului: inovații în diagnostic și tratament la Arcadia

Căderea părului: inovații în diagnostic și tratament la Arcadia

Dimensiune text

Dr. Mirela Cherciu, medic primar Dermatovenerologie, Arcadia

 

Totul începe cu o picătură de salivă… Ulterior, prin proceduri sofisticate de bio-inginerie genetică, se realizează extracția ADN-ului, amplificarea și identificarea genelor responsabile de alopecie.

Prin combinarea tehnicilor Taqman și Open Array, dintr-o probă extrem de redusă se obține o genotipare extinsă a ADN-ului și identificarea genelor responsabile de alopecie. Procesul este sigur, rapid și extrem de eficient (99,5%).

Atunci când vorbim despre căderea părului și alopecie, nu putem ignora genetica și stilul de viață.

Alopecia este o afecțiune ce presupune căderea persistentă, prelungită a părului, modificarea ciclului evolutiv al foliculului pilos și este provocată atât de factori extrinseci, cât și de factori intrinseci.

Factorii intrinseci se referă la cauzele genetice ale pierderii părului. Există, de obicei, o componentă familială, iar înțelegerea afecțiunii poate fi legată de susceptibilitatea pe care o exprimă genele ADN-ului nostru.

Factorii extrinseci pot influența dezvoltarea alopeciei prin accelerarea predispoziției genetice. Stilul de viață alert, alimentația modernă, stresul repetat, toate declanșează premisele unei stări inflamatorii cronice, prelungite, cu repercusiuni directe asupra corpului nostru și, în particular, asupra scalpului, cu agravări paroxistice ale căderii părului.

Tricho-Pack, o abordare complexă, completă și personalizată a alopeciei

Alopecia are nevoie de o abordare complexă, completă și personalizată, iar cea mai bună variantă se regăsește în pachetul Tricho-Pack:

  • consultație inițială;
  • tricoscopie computerizată – evaluarea scalpului cu ajutorul video-camerei, vizualizarea tegumentului, a firelor de păr, aprecierea calibrului, densității, vascularizației scalpului, prezența scuamelor sau a zonelor cicatriciale etc;
  • tricograma computerizată – permite aprecierea ciclului de viață a foliculilor piloși, densitatea firelor de păr, procentul de fire active sau în repaus, de fire mature sau velus (miniaturizate) la inițierea tratamentului, monitorizarea răspunsului terapeutic;
  • test genetic TRICHOTEST;
  • control, interpretare rezultate și recomandări de tratament personalizat.

Alege Tricho-Pack dacă vrei să înțelegi cum poate influența genetica tratamentul alopeciei, dacă ai un istoric familial de alopecie și dacă ai încercat diverse tratamente împotriva căderii părului, iar rezultatele nu au fost satisfăcătoare.

Nu uita: afecțiunile cronice ale scalpului trebuie să beneficieze de monitorizare și tratament medical periodic.

Rezervă acum soluția ta pentru un păr frumos și sănătos! Tricho-Pack: 0232 920.

 

www.arcadiadermato.ro

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0