Prima paginăSocial

Cabinetul de religie „Sf. Stelian” de la Colegiul Tehnic „Petru Poni” a fost resfințit

Cabinetul de religie „Sf. Stelian” de la Colegiul Tehnic „Petru Poni” a fost resfințit

Dimensiune text

 

 

Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman a îmbrăcat miercuri, 5 iunie, haine de sărbătoare: după 14 ani, Cabinetul de religie „Sf. Stelian”, ocrotitorul copiilor, a fost resfințit. Slujba a fost oficiată de doi slujitori ai Bisericii, foste cadre didactice ale școlii – preotul Alexandru Zamfir, consilier eparhial, și preotul Cătălin Crețu.

„Evenimentul s-a constituit într-o întâlnire harică a cadrelor didactice cu arta sacră și cu țelul comun de a crește tineri sănătoși din punct de vedere moral, emoțional și intelectual. Reamenajarea întregului cabinet a început în luna martie și s-a finalizat în luna aprilie a acestui an. Au fost realizate lucrări de zugrăvire, reabilitare parchet, restaurare frescă, recondiționare obiecte și mobilier cu sprijinul financiar al doamnei profesor Mirela Crețu și a preotului Cătălin Crețu”, a afirmat directorul Colegiului Tehnic „Petru Poni”, profesor Gabriela Dascălu.

„Familia secolului al XXI-lea are nevoia imperioasă a educației morale, a creșterii ei pe baza principiilor și normelor morale. Biserica și Școala au reprezentat dintotdeauna doi parteneri implicați activ în dezvoltarea  armonioasă a omului. Acest cabinet de religie, amenajat în urmă cu 14 ani și readus acum la valoarea lui materială inițială, a fost realizat cu scopul ca ora de religie să se desfășoare într-un cadru special, care-i facilitează elevului cunoașterea și apropierea de învățătura Evangheliei. Putem considera cabinetul de religie o prelungire a Bisericii în școală sau, așa cum frumos a rostit în cuvântul de învățătură părintele Alexandru Zamfir, «un adevărat paraclis», loc al întâlnirii omului cu Dumnezeu”, a afirmat profesor Mirela Crețu.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0