Prima paginăSanatate

Cabinetele private ale medicilor din spital nu vor mai primi bani de la stat

Dimensiune text

catalina palancianu 1704Medicii care activează la Spitalul Municipal de Urgență Roman, dar care lucrează și în cabinete particulare care au finanțare de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț, nu vor mai primi bani.

 

 

CAS Neamț a decis să nu mai încheie contracte cu cabinetele private care oferă specialități clinice și în care activează și medici din cadrul spitalului. Până acum, acest lucru era posibil, pentru că se încheia contract între casa de asigurări și cabinetul respectiv, ca persoană juridică, și nu cu medicul care lucra acolo.

„Orice medic din spital poate desfășura activitate într-un cabinet priveat, dar nu poate avea contract cu casa de asigurări. Deci nu vor mai fi două contracte pe aceeași parafă. Casa de Asigurări ne-a transmis că nu se vor mai semna două contracte. Până acum s-a considerat că nu medicul a făcut contractul de finanțare, ci o unitate cu personalitate juridică. Normele din legislație au stabilit ca astfel de contracte să nu se mai încheie, iar Casa de Asigurări nu mai acceptă acest lucru”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu (foto), managerul interimar al spitalului.

Astfel, medicii din spital vor avea, în continuare, dreptul să activeze în cabinetele private, dar consultațiile vor fi doar contra-cost și nu finanțate de către casa de asigurări.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]
[sam_ad id=”130″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0