Cabinete de chirurgie toracică şi îngrijiri buco-maxilo-faciale, în Spitalul Roman

Cabinete de chirurgie toracică şi îngrijiri buco-maxilo-faciale, în Spitalul Roman

Înghesuială pentru voluntariat la spital
Probleme cu acreditarea Spitalului Roman
Prețuri afișate la vedere în Spitalul Roman

 

cpu spitalSpitalul Roman deserveşte municipiul, comunele limitrofe, având şi o cazuistică specială prin faptul că ne aflăm pe E 85, un drum pe care se produc accidente rutiere grave. În acest context, conducerea unităţii medicale ia în considerare să obţină de la Ministerul Sănătăţii avizele pentru ca în cadrul Spitalului, să funcţioneze, măcar în ambulatoriu (la cabinetele de la intrare la care accesul se poate face pe bază de bilet de trimitere, deci nu se plăteşte), a unui cabinet specializat pentru îngrijiri buco-maxilo-faciale şi unul pentru chirurgia toracică.

În acest moment, pacienţii cu probleme ce ţin de afecţiuni bucale, maxiale şi faciale sunt trimişi la Iaşi pentru îngrijiri, deşi unitatea medicală are resurse şi chiar şi un medic dispus să trateze bolnavii.

„La Ministerul Sănătăţii, am specificat faptul că sunt cazuri de politraume, plăgi, fracturi, traumatisme parodontale şi toate sunt trimise la Iaşi. De asemenea, pot fi rezolvate, în regim de ambulatoriu, şi extracţii dentare, alveolotomii, premolarizări, tratamentul chirurgical ale tumorilor, tratamentul infecţiilor salivare, diagnosticul tumorilor şi prelevare de biopsii. Pentru toate aceste cazuri, suntem nevoiţi să trimitem pacienţii la Iaşi, la Clinica buco-maxilo-facială de la Spitalul «Sf. Spiridon». Avem cazuistică, avem doctor specialist care este din Roman şi lucrează la Sf. Spiridon şi care este interesat să vină la Roman, astfel încât demersul de înfiinţare a cabinetului de ambulatoriu este justificat, în opinia noastră”, a declarat doctor Maria Andrici, managerul unităţii medicale.

Tot de la Ministerul Sănătăţii, conducerea Spitalului aşteaptă un răspuns şi cu privire la înfiinţarea unui cabinet, în care oamenii care au trimitere de la medicul de familie, să beneficieze de consultaţii pentru tratarea afecţiunilor ce ţin de chirurgia toracică. În Spital, în cadrul secţiei Chirurgie, există un compartiment de Chirurgie toracică, cu cinci paturi. Dar pentru pacienţii care nu necesită internare, consultarea lor la cabinet ar fi benefică, iar serviciile ar fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. „Compartimentul  de chirurgie toracică este unic în judeţ, iar cazuistica este una mare. Dar, din toate cazurile care se prezintă în CPU şi sunt de chirurgie toracică, nu toate se şi internează. Atunci, pacienţii ar putea fi văzuţi în ambulatoriu, astfel încât CAS Neamţ să poată deconta consultaţiile”, a precizat managerul Spitalului.

Pentru toate acestea, conducerea unităţii medicale aşteaptă avizele până la finele anului, astfel încât, în bugetul pe anul viitor, să fie alocate sumele necesare amenajării acestor spaţii, sarcina revenind Spitalului, pentru că Ministerul Sănătăţii nu alocă fonduri decât pentru puţine servicii, necesarul fiind cel mai des asigurat de unitatea medicală, Primăria Roman şi alţi parteneri, precum Consiliul Judeţean.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!