Cabinet medical în brutăria satului

Dimensiune text

Administrația publică de la Boghicea a alocat din bugetul local suma de 30 mii de lei pentru finalizarea lucrărilor la dispensarul uman din satul de reședință al comunei.

 

 

Dispensarul va funcționa în fosta brutărie a satului, care a fost reabilitată și recompartimentată pentru a corespunde regulilor de funcționare ale unei unități medicale. „În satul Boghicea, exista o brutărie care funcționa pe combustibil solid. Nu mai era nici rentabilă, nici funcțională, motiv pentru care a fost închisă chiar după 1990. Nu s-a mai pus problema redeschiderii acestei brutării, consuma o cantitate mare de lemn și ar fi trebuit să defrișăm, din 1990 pînă acum, toată pădurea comunală pentru funcționarea ei„, a spus Eugen Mihai, primarul comunei Boghicea.

Edilii comunei s-au gîndit că modernizarea clădirii ar fi o soluție mai avantajoasă sub aspect financiar, decît construcția unei clădiri noi destinate unității medicale. „În vederea funcționării dispensarului uman, clădirea a fost recompartimentată după standarde europene. În clădire vor funcționa un cabinet medical pentru medicina de familie, un cabinet stomatologic și o farmacie„, a mai spus primarul comunei Boghicea.

Lucrarările la noul dispensarul uman sînt executate în regie proprie.COMENTARII

WORDPRESS: 0