Ca-n Vestul Sălbatic: Preşedintele CJ Neamţ a fost ameninţat în faţa nepotului

Dimensiune text

Fapta a avut loc în Parcul Municipal Roman. Culiţă Tărâţă a făcut plângere la Poliţie, iar dosarul a fost preluat de DNA.

Culiţă Tărâţă a fost ameninţat de persoane necunoscute, în timp ce se afla la plimbare cu nepotul său. Fapta a fost povestită chiar de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, care a ţinut să transmită faptul că metodele de intimidare care au fost folosite asupra sa nu au efectul scontat. „Sunt telefoane, mesaje pe care le primesc, fel de fel de lucruri urâte, ameninţări, lucruri pe care mi-e jenă să le aduc la cunoştinţa dumneavoastră … Unul, spre exemplu, m-a sunat că este nepotul generalului Talpeş şi nu ştiu ce bani trebuie să-i dau. Eu nu am vorbit în viaţa mea cu domnul Talpeş. Din ce am auzit, există, în Piatra Neamţ, anumiţi indivizi care se ocupă numai cu treburile astea. Dar pe mine nu mă sperie”, a afirmat Culiţă Tărâţă. Președintele CJ declară că nu este dispus să încalce legea de dragul unor înţelegeri politice.

Acesta a relatat şi un moment care s-a petrecut la sfârşitul lunii mai. „Nu am vrut să vă spun, dar, în urmă cu o lună, o lună şi jumătate eram în Parc, la Roman. Era într-o duminică după-amiază, pe la şase, şi nepotul cel mare m-a rugat să mă duc cu el în parc. Și m-am dus. În stânga parcului, la intrare, sunt căprioare. Eram acolo şi s-au apropiat doi indivizi de mine şi mi-au spus: «Domnule, dacă nu-ţi vezi de treabă cu spitalul şi cu apa de la Piatra, nu-l mai vezi», şi-au arătat spre nepot. Am sunat la cine trebuie şi am făcut plângere la Poliţie”, a explicat preşedintele CJ Neamţ.

Incidentul a fost confirmat şi de şeful Poliţiei Neamţ. „Este vorba despre o faptă care a avut loc în urmă cu şase săptămâni. Dumnealui a făcut plângere atunci, iar noi am predat dosarul celor de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), care au competenţă în acest caz, având în vedere că cel ameninţat este o persoană care deţine o funcţie publică în judeţ”, a declarat comisarul şef Paul Tablan, inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Culiţă Tărâţă consideră că a primit astfel de ameninţări din cauză că, spune el, spre deosebire de alţii, nu are nevoie de bani murdari. Acesta nu a indicat niciun vinovat, afirmând că are încredere în organele de anchetă, care au, acum, sarcina de a-i identifica pe cei care l-au ameninţat pe preşedintele CJ Neamţ, precum şi pe cel sau pe cei care se află în spatele unor asemenea gesturi.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Vlad 7 ani

    <>
    Adica erau niste „capushe” care traiesc bine de pe urma contractelor cu Apaserv si Spitalul de la Piatra. Vream sa vedem si noi cu pancarde unde sunt banii de pe apa, dupa modelul „Aici sunt banii dumneavoastra!”.