Burse pentru masterande

Dimensiune text

Pînă la sfîrşitul lunii, tinerele masterande care studiază la Iaşi pot depune candidaturi pentru a obţine o bursă lunară de 333 de lei.

 

 

Proiectul este implementat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea Babeş – Bolyai din Cluj Napoca, fiind oferite la nivel naţional peste 1.300 de burse sociale. Scopul este de a facilita accesul studentelor care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse la pregătire universitară.
Bursele se oferă masterandelor a căror familie nu realizează, pe ultimele trei luni, un venit lunar net mediu pe membru de familie mai mare de 1.100 de lei, sînt orfane de ambii părinţi, provin din plasament familial sau suferă de diverse boli precum TBC, diabet, boli maligne, epilepsie, SIDA.
De asemenea, pentru a putea aplica, fetele trebuie să fie integraliste şi să nu beneficieze de un alt tip de bursă. Masterandele care studiază la universităţi ieşene, fie că provin de la universităţi private, fie de la stat, sînt aşteptate pentru depunerea dosarelor în căminul C12 din Codrescu, la camera 5.
Ajutorul material oferit este o acţiune inclusă în proiectul „Reconstrucţia statutului femeii: de la discriminare la dezvoltare profesională şi egalitate de şanse”, coordonat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.

Obiectivul general asumat de cei implicaţi este prevenirea discriminării pe criterii de gen pe piaţa muncii, în scopul asigurării accesului egal la ocupare şi dezvoltare profesională.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Deși sunt femeie, bursele acestea reprezintă o insultă adusă societății prin prisma faptului că discriminează. De ce se acordă doar femeilor??? O prostie…