Burse europene pentru jurnaliştii din presa locală

Dimensiune text

Programul se adresează jurnaliştilor din presa locală ce au abordat în mod profesionist teme europene la nivel local şi regional.

Jurnaliştii şi publiciştii din presa locală – print, online, TV şi radio – şi bloggerii din provincie sunt invitaţi să se înscrie la „Bursele Europene: Jurnalişti în dialog”, program derulat de Reprezentanţa Comisiei Europene şi de Freedom House România, cu sprijinul Biroului Român de Audit Transmedia (BRAT). Programul urmăreşte recunoaşterea meritelor, susţinerea celor care abordează în mod profesionist teme europene la nivel local şi regional, precum şi stimularea creşterii calităţii editorialelor, a comentariilor, a analizelor şi a reportajelor acestora. 45 de jurnalişti şi bloggeri din provincie care au abordat tematica europeană în editorialele, comentariile, analizele ori reportajele realizate în ultimele 12 luni vor fi selectaţi pentru a participa la acest program, care se va derula în  două etape.

În prima etapă, vor lua parte la unul din cele trei seminarii care vor fi organizate în diferite zone ale ţării, pentru dezbaterea unor teme europene relevante pentru România, împreună cu alţi jurnalişti şi publicişti, recunoscuţi la nivel naţional, precum şi cu reprezentanţi ai organizatorilor. Temele ce vor fi abordate sunt: „Provocările aderării la euro – argumente pro si contra”, „Statul de drept, lupta contra corupţiei şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare”, „Dezvoltare şi politici regionale”, „Construcţia europeană – instituţii şi procesul decizional”. În a doua etapă, cei mai activi şi mai implicaţi 12 participanţi dintre cei 45 vor merge în vizite de studiu şi stagii la instituţiile europene. Participarea la acest program este gratuită.

Pentru înscriere este nevoie de completarea fişei de înscriere care se găseşte în secţiunea dedicată acestui proiect pe freedomhouse.ro, trimiterea a maximum trei produse editoriale (editoriale, comentarii, analize ori reportaje) care au legătură cu tematica europeană, realizate în perioada mai 2013 – aprilie 2014, publicate în print sau online, ori difuzate pe radio ori TV. Fişa de înscriere completată şi produsele editoriale vor fi trimise prin e-mail la adreda: bej@freedomhouse.ro , copie la gelutrandafir@freedomhouse.ro, sau prin poştă la: Freedom House România, bd. Ferdinand nr.125, cod 021396, sector 2, Bucureşti, România.COMENTARII

WORDPRESS: 0