Bursa locurilor de muncă pentru Portugalia, la Roman

Dimensiune text

În perioada 13-14 ianuarie, se desfăşoară la Roman, la Restaurantul Parc Multiplex, cu începere de la ora 9.00, bursa locurilor de muncă pentru Portugalia. Din judeţul Neamţ vor participa 70 de persoane, iar din ţară sunt aşteptate 600. „Această acţiune este la nivel naţional şi pot participa doar persoanele care s-au înscris la consilierii EURES din cadrul agenţiilor judeţene de ocupare a locurilor de muncă”, a precizat Elena Chirilă, purtător de cuvânt la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Locurilor de Muncă Neamţ.

Oferta de muncă în Portugalia este de muncitor necalificat în agricultură la culesul zmeurei şi cuprinde 400 de locuri de muncă sezoniere la nivelul întregii ţări. Cele trei firme portugheze – JBI Group, Hubel Agricola şi Agrivabe – oferă contracte de muncă de cel puţin două luni, începând cu luna februarie sau martie 2016. Cazarea este asigurată de către angajator contra unei sume de un euro pe zi. Angajatorul va mai asigura plata transportului dus/întors în Portugalia urmând ca din primele salarii ale angajaţilor să-şi deducă cheltuielile de deplasare. Timpul de lucru este de 8 ore pe zi, 40 de ore pe săptămână, corespunzătoare a cinci zile lucrătoare. Salariul de bază lunar variază între 505 şi 724,94 de euro brut pe lună, putând să crească odată cu orele lucrate suplimentar.

Se caută persoane cu experienţă în agricultură, fără antecedente penale şi care au cunoştinţe de bază de limbă engleză sau spaniolă. Această ofertă de muncă se adresează atât femeilor, cât şi bărbaţilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 50 de ani.COMENTARII

WORDPRESS: 0