Prima paginăActualitateNeamt

Buletinele de vot sunt transportate sub pază

Dimensiune text

La începutul acestei săptămâni, Prefectura Neamţ a organizat întruniri în toate cele patru centre din judeţ, pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor europarlamentare.

La instruiri au participat preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare, secretarii unităţilor administrativ-teritoriale, reprezentanţi ai formaţiunilor politice şi organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care au depus liste de candidaţi şi reprezentanţi ai mass-media. Echipele de instruire au fost formate din magistraţi de la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Neamţ, precum şi reprezentanţi ai Autorităţii Electorale Permanente, Instituţiei Prefectului, Direcţiei Regionale de Statistică Neamţ şi Oficiului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale Neamţ.

Cei implicaţi, la nivel local, în desfăşurarea alegerilor de duminică au fost instruiţi cu privire la tipurile de liste electorale care se vor folosi, atribuţiile birourilor electorale ale secţiilor de votare în preziua şi ziua votării, precum şi după încheierea votării, desfăşurarea votării şi observarea alegerilor, numărarea voturilor şi constatarea rezultatelor votării, transportul documentelor şi predarea acestora la BEJ, precum şi reprezentanţilor judecătoriilor, asigurarea cu materiale necesare votării (buletine de vot, ştampile de control, ştampile cu menţiunea „VOTAT”, ştampile cu menţiunea „ANULAT”, timbre autocolante, alte materiale necesare votării). De asemenea, s-a discutat despre contravenţii şi infracţiuni legate de legea electorală.

Buletinele de vot şi celelalte materiale se preiau de primar sau de secretarul primăriei. Materialele se predau preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare pe bază de procese verbale de predare-primire, iar ulterior se depozitează într-un spaţiu sigilat, până la transportul acestora la secţiile de votare, în preziua alegerilor.

„Practic, am intrat în linie dreaptă în privinţa finalizării activităţilor specifice organizării scrutinului electoral. Până în momentul de faţă, nu au existat sincope în privinţa organizării acestor alegeri şi, alături de personalul Prefecturii şi celelalte instituţii cu atribuţii în acest sens, vom depune toate eforturile pentru ca, în judeţul Neamţ, alegerile să se desfăşoare fără probleme”, a declarat prefectul judeţului Neamţ, Vlad Angheluţă.

COMENTARII

WORDPRESS: 0