Prima paginăActualitateRoman

Bugetul Romanului, amendat de consilierii locali

Dimensiune text

Aleşii romaşcanilor au venit cu amendamente la proiectul de buget. Propunerile consilierilor au fost făcute într-o şedinţă cu uşile închise, care a durat două ore.

Consilierii locali, primarul, viceprimarul şi persoane din aparatul tehnic al Primăriei Roman au dezbătut, vineri, proiectul de buget al municipiului pentru anul 2014. La dezbaterea de vineri nu au participat toţi consilierii locali, iar PNL a fost singurul partid care nu a avut niciun reprezentant. Întâlnirea a durat aproximativ două ore, iar participanţii s-au declarat mulţumiţi de rezultatul discuţiilor. „A fost o şedinţă bună, s-a lucrat cu pixul în mână şi toate propunerile au fost dezbătute în funcţie de posibilitatea de a fi susţinute financiar. Au fost câteva propuneri ale consilierilor locali care s-au pliat pe bugetul local. Am ţinut cont şi de părerea lor, fiindcă aceştia sunt reprezentanţii cetăţenilor în Consiliul Local. Se vor aloca sume mai mari pentru reparaţii ale unor alei şi drumuri şi s-a gândit o nouă variantă de acordare a tichetelor sociale”, a afirmat primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.

Este vorba de proiectul PSD Roman, în care era prevăzută acordarea de tichete sociale, lunar, romaşcanilor cu venituri mici. În 2013, proiectul a fost implementat în varianta acordării de tichete sociale doar de două ori pe an, de fiecare dată fiind oferite tichete în valoare de 70 de lei. În 2014, tichetele sociale vor fi acordate trimestrial, valoarea tichetelor urmând a fi de 40 de lei.

Principiul după care se realizează bugetul Romanului pentru anul 2014 este cel al continuităţii. „Se vor continua lucrările la investiţiile deja demarate. De la Consiliul Judeţean nu au venit sumele defalcate, astfel că ne-am concentrat asupra părţii de funcţionare a bugetului, pe partea de dezvoltare am lucrat pe sume estimative. Au fost situaţii în care sumele au fost majorate, au fost şi situaţii în care sumele au fost diminuate, dar aceste modificări au fost argumentate”, a precizat Iulia Havrici-Tomşa, consilier local PSD.

Viceprimarul Lucian Micu a caracterizat şedinţa ca fiind una civilizată şi coerentă, care s-a terminat cu rezultate pozitive pentru municipiul Roman.

COMENTARII

WORDPRESS: 0