Prima paginăPolitica

Bugetul, mai important decât împărţirea posturilor

Dimensiune text

USL vrea să negocieze posturile din administraţia centrală şi locală după ce se va aproba bugetul. Fiecare minister va avea câte doi secretari de stat.

 

 

Liderii USL din judeţul Neamţ vor negocia posturile de secretari de stat şi de şefi ai agenţiilor naţionale după ce se va discuta bugetul, adică după data de 14 ianuarie. Negocierile vor fi dure, având în vedere că la nivelul fiecărui minister vor fi doar câte două posturi de secretar de stat. „Pe data de 14 ianuarie vom merge la Bucureşti şi vom discuta, dar după ce se va creiona bugetul. Cred că vom reuşi să propunem oamenii cei mai buni, iar nominalizările noastre vor fi acceptate„, a afirmat Dorinel Ursărescu, liderul PNL Neamţ. Omologul său de la PSD Neamţ, Ionel Arsene, a plecat la ski pentru a fi într-o formă bună la negocierile ce vor urma după 14 ianuarie.

În schimb, senatorul Ioan Chelaru spune că premierul Victor Ponta le-a trasat sarcină clară parlamentarilor să lase vacanţele pe altă dată, întrucât urmează un an greu. „Teoretic, până la 1 februarie este vacanţă parlamentară. Dar, trebuie să ne reunim mai repede pentru a vota bugetul, fiindcă nu se face nimic fără bani. Și-aşa este un buget de criză. Apoi, urmează negocierile pentru posturile de secretar de stat şi pentru şefii de agenţii. Probabil că, în ministerele în care ministrul este de la PSD, secretarii de stat vor fi de la PNL şi invers, dar nimic nu este bătut în cuie. Ceea ce va prima, însă, va fi profesionalismul celor nominalizaţi„, a precizat senatorul Ioan Chelaru.

Primul-ministru a anunţat, în şedinţa de Guvern de vineri, că Parlamentul se va reuni în sesiune extraordinară pe data de 21 ianuarie, pentru a se vota bugetul şi alte legi importante.

Alte discuţii se vor purta cu privire la funcţiile din instituţiile deconcentrate şi la regionalizarea ţării. Membrii USL lucrează de doi ani la acest proiect, scopul fiind acela de a forma unităţi administrative prin care să se reuşească o mai bună absorbţie a fondurilor europene.

COMENTARII

WORDPRESS: 0