Buget de supraviețuire la Primăria Cordun

Repartizarea bugetului pentru comunele din județul Neamț a adus o veste proastă pentru Primăria Cordun. Aceasta a primit un buget cu mult diminuat față de anul trecut, astfel că administrația locală își pune speranțele în taxele și impozitele pe care trebuie să le încaseze de la marii operatori industriali și comerciali care activează pe teritoriul comunei.

 

 

Dacă, la capitolul sume defalcate din TVA, comuna Cordun nu a primit niciun leu, în ceea ce privește sumele defalcate din impozitul pe venit, aici s-au alocat 40.000 de lei, iar pentru asfaltarea drumurilor s-au alocat 56.000 de lei.
„E un buget de supraviețuire, din care nu putem face prea multe investiții, dar, spre deosebire de alte comune care nu au bani nici măcar să-și achite iluminatul public, noi ne descurcăm. Avem câteva proiecte pe care trebuie să le finalizăm, cum ar fi centrul cultural și de afaceri din Cordun, parcul de agrement de la Pildești, dar avem și proiecte noi, care urmează să fie aprobate de către Consiliul Local. Așteptăm să încasăm impozitele de la operatorii industriali și, în aprilie, vom ști exact pe ce buget ne vom baza”, a precizat Adrian Diaconu (foto), primarul comunei Cordun.


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • cris 7 ani

    Comunei Cordun nu ar trebui sa i se aloce nici o suma de bani de la buget. Are o sumedenie de AGENTI ECONOMICI pe raza sa de competenta, agenti economici care platesc la nivel de comuna taxe si ce taxe.(Petrotub,Dedeman, Cersanit, Adeplast etc.)