Prima paginăEconomie

Bucătarii și frizerii, în topul meseriilor dorite de șomeri

Dimensiune text

Cursurile de formare profesională pentru frizeri, bucătari și agenți de pază sunt cele mai căutate din oferta cursurilor de formare profesională oferită de Agenția Locală pentru Ocuparea Forței de Muncă (ALOFM) Roman.

 

 

Sunt urmate, îndeaproape, de cursurile pentru inspector de resurse umane și operator calculator.
Chiar dacă am avea tot timpul în ofertă astfel de cursuri, cred că nu am reuși să acoperim cererile pe care le primim. Unii dintre cei care doresc să se înscrie nu o fac neapărat pentru a-și găsi un loc de muncă în domeniu, spun că e o oportunitate pentru ei de a învăța lucruri care le sunt oricând folositoare„, a spus consilierul Sorin Miron, din cadrul Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Cursurile sunt gratuite pentru solicitanții care nu au loc de muncă și contra cost pentru cei care au deja un job. Taxele pe care trebuie să le plătească solicitanții care sunt angajați sunt cuprinse între 300 și 600 de lei, în funcție de curs. Marea majoritate a cursurilor organizate de ALOFM se adresează, însă, celor aflați în căutarea unui loc de muncă. În oferta de formare profesională a agenției romașcane se mai află cursuri de contabil, dulgher – tâmplar – parchetar, fierar betonist, lucrător în comerț, ospătar, tâmplar aluminiu și mase plastice, zidar – pietrar – tencuitor. Cursurile se adresează atât absolvenților învățământului obligatoriu de zece clase, cât și absolvenților învățământului de nivel mediu. „Cursurile sunt ținute de formatori acreditați, iar pentru practică se încheie contracte cu agenții economici care au baza materială necesară desfășurării orelor de curs„, a spus Tatiana Lazăr, șefa ALOFM Roman.

COMENTARII

WORDPRESS: 0