Brancardierul acuzat de viol ar putea fi mutat în altă secție

Dimensiune text

Măsura este temporară, pînă la finalizarea anchetei polițiștilor.

 

 

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman a finalizat ancheta administrativă care l-a vizat pe brancardierul de la Centrul de Primire Urgențe (CPU), acuzat de viol. Deși acesta susține că este nevinovat, conducerea instituției sanitare ia în calcul măsuri temporare în cazul angajatului, pînă la finalizarea anchetei polițiștilor.

„Ancheta administrativă a fost condusă de către un avocat, care a cerut note explicative de la toți angajații din CPU care au fost prezenți în noaptea în care s-a întîmplat presupusul viol. Noi am făcut o adresă către Poliția Roman prin care am solicitat să ni se precizeze dacă, în afară de brancardier, mai sînt cercetate și alte persoane, pentru ca și noi să extindem ancheta, în cazul în care este nevoie. Pînă la finalizarea cercetărilor, luăm în calcul detașarea persoanelor implicate la alte secții”, a precizat Mircea Coadă, managerul spitalului.

Reamintim că, în noaptea de 7-8 aprilie, imediat după slujba de Înviere a credincioșilor romano-catolici, o tînără de 20 de ani, din Săbăoani, a ajuns la spital după ce i s-a făcut rău într-un bar. Tinerei i s-a administrat o perfuzie și, întrucît saloanele erau aglomerate, a fost dusă în camera de gardă a cadrelor medicale.

Dimineață, după ce a părăsit spitalul, tînăra a mers la Poliție și a reclamat faptul că, în noaptea respectivă, ar fi fost violată de un brancardier și doi asistenți, angajați ai CPU. Ulterior, după analiza probelor video, principalul suspect a rămas doar brancardierul. Tînăra a fost testată deja cu aparatul poligraf, iar brancadrierul va fi testat și el săptămîna viitoare.COMENTARII

WORDPRESS: 0