Prima paginăSocialEducatie

Brad din cărţi pentru biblioteca Colegiului Tehnic „Petru Poni”

Dimensiune text

bradcarte01Brăduţul a fost realizat din cărţile donate de elevi, în cadrul proiectului „Cartea – un dar de suflet”.

Un brăduţ original, din cărţi, a fost realizat şi împodobit joi, 12 decembrie, de elevii Colegiului Tehnic „Petru Poni”. Inedita reprezentare a clasicului brad de Crăciun se încadrează în activităţile prevăzute în proiectul educaţional „Cartea – un dar de suflet”. Proiectul are drept scop deschiderea apetitului pentru lectură în rândul liceenilor şi, în acelaşi timp, dotarea bibliotecii şcolii. Elevii au donat bibliotecii câte o carte din biblioteca personală şi au construit, apoi, un brad din cărţile donate.

„Unul dintre obiectivele cele mai importante şi mai grele ale disciplinei Limba şi literatura română este formarea unei atitudini pozitive faţă de lectură, element de bază în formarea competenţelor literare şi culturale ale tinerilor. Proiectul pe care l-am propus este o încercare de a repune în drepturi cartea şi biblioteca, de a le aduce în atenţia copiilor şi părinţilor. Bibliotecile şcolare sunt centre resursă în formarea elevilor din instituţiile de învăţământ preuniversitar, dar, din cauze variate, fondul de carte este redus. De exemplu, biblioteca şcolii noastre nu a mai primit finanţare pentru îmbogăţirea fondului de carte din 2006. Cei mai mulţi elevi din şcoala noastră provin din mediul rural şi le vine greu să găsească toate titlurile prevăzute în bibliografia obligatorie recomandată de profesorii de limba română. Cei mai mulţi dintre ei apelează la biblioteca şcolii, unde sunt insuficiente exemplare. Prin acest proiect se doreşte nu numai completarea fondului de carte al bibliotecii, ci şi sensibilizarea elevilor față de problemele şcolii, implicarea activă în propria lor formare şi conştientizarea faptului că trebuie să acorde cărţii statutul pe care aceasta îl merită”, a spus profesoara Cătălina Corhăneanu, iniţiatoarea proiectului.

În activităţi s-au implicat elevii de la clasele a IX-a B, a IX-a F, a X-a D, a XI-a A, a XII-a B şi a XII-a C, membrii Cenaclului literar „Congruenţe”, dar şi dascăli care au donat cărţi din biblioteca personală.COMENTARII

WORDPRESS: 0