Prima paginăActualitate

Braconieri din Ion Creangă, prinși în flagrant de polițiști

Braconieri din Ion Creangă, prinși în flagrant de polițiști

Dimensiune text

 

 

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Neamţ, împreună cu reprezentanţii AVPS Roman, au organizat o acțiune de prindere în flagrant a unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii braconaj cinegetic.

Astfel, vineri, 2 februarie, în jurul orei 17.00, polițiștii au prins în flagrant doi bărbați, de 44 și 57 de ani, ambii din Ion Creangă, în timp ce cărau în spate un sac în care se afla un căprior mascul, ce fusese prins într-un laţ confecţionat artizanal din cablu metalic, amplasat anterior de aceştia.

„Cele două persoane nu au calitatea de vânători şi nu sunt deţinători de arme. Căpriorul braconat a fost indisponibilizat de organele de cercetare penală şi lăsat în custodia AVPS Roman, fiind incidente prevederile articolului 46 din Legea nr. 407/2006, conform cărora trofeele de vânat şi vânatul care fac obiectul infracţiunilor de braconaj se confiscă. Polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic constând în practicarea vânătorii cu laţuri şi braconaj cinegetic constând în vânarea în afara perioadelor legale de vânătoare la specia respectivă”, informează IPJ Neamț.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0