Prima paginăSport

Boxeri romaşcani vizați pentru lotul național

Dimensiune text

Pugiliştii romaşcani de la Box Club Laminorul şi Box Club Municipal şi-au reluat antrenamentele în data de 5 ianuarie, sub comanda antrenorilor Radu Otcuparu şi Jean Dociu. Radu Otcuparu este coordonator la ambele secţii, care, de fapt, reprezintă acelaşi oraş, sub denumiri diferite, fiind sprijinite financiar de municipalitate şi de sponsori. Până una, alta, importantă este continuitatea în acest domeniu, în care Romanul are tradiţie.

„Am început antrenamentele cu şedinţe de pregătire specifice iernii, mişcare în aer liber, cu preponderenţă. Va fi un program care vizează acumulări fizice şi care se va desfăşura în Roman, pe stadionul «Constantinescu Nehoi», în special. Vom începe lucrul în sală din februarie. Până atunci, avem timp pentru a stabili meciuri de pregătire cu parteneri tradiţionali din Moldova, cluburi din Bacău, Iaşi, Piatra Neamţ, Botoşani, Focşani, Fălticeni, Suceava şi altele. Deocamdată, lotul comun este format din 17 sportivi, de la categoria copii până la cea de seniori. 14 dintre ei sunt sunt băieţi. De curând, au revenit la lot şi trei fete, după o scurtă perioadă de pauză”, a spus Radu Otcuparu.

În ce priveşte randamentul şi satisfacţiile din anul precedent, în plan sportiv, Radu Otcuparu consideră: „A fost un an bun, să-i zic. Dacă eşti pregătit, ai şi rezultate. Noi am luat ceva mai puţin de zece medalii în competiţiile naţionale. Mă bucur că am încheiat anul 2014 cu un turneu bun, la Iaşi. Am avut şapte copii printre participanţii la întreceri şi patru dintre aceştia s-au clasat pe locul I. Este vorba despre Vasile Boceanu, învingător la categoria 46 kilograme, cadeţi, Sergiu Buzdugan, la 48 de kilograme, cadeţi, Vasile Murariu, la 60 kilograme, juniori, şi Claudiu Dănilă, 81 kilograme, juniori. Dănilă şi Buzdugan au stofă de lot naţional. Vom mai discuta cu maestrul Relu Auraş în privinţa unui sparring cu pugiliştii de la Sport Club Municipal Bacău şi sper să fie toate bune. Altfel, în ce priveşte competiţiile organizate de noi, nu vom renunţa la Memorialul «Dumitru Bardă», un concurs care va fi în mai şi va ajunge la ediţia a cincea”.

COMENTARII

WORDPRESS: 0