Prima paginăActualitateRoman

Bolnavul psihic care s-a urcat pe stâlp se află în libertate

Dimensiune text

Cezar P., bărbatul care a şocat Romanul, săptămâna trecută, stând 17 ore cocoţat pe un stâlp de 45 de metri, nu a stat decât 24 de ore în spital.

Cezar P., bărbatul de 27 de ani care a protestat săptămâna trecută, de miercuri până joi, pe un stâlp din centrul oraşului, strigând că sora lui a fost violată, a părăsit spitalul după nici 24 de ore. „Pacientul a fost dus joi la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal de Urgenţe Roman, cu o stare de hipotermie uşoară. I s-au acordat primele îngrijiri medicale, după care a fost trimis la secţia de Psihiatrie. Acolo a fost internat cu foaie de zi, iar a doua zi, vineri, a părăsit spitalul, cu tratament şi consiliere psihologică”, a declarat medicul Oana Onu, directorul medical al spitalului.

Bărbatul se urcase miercuri seară, în jurul orei 22.00, pe o antenă de alarmare a populaţiei în situaţii de urgenţă, de aproximativ 45 de metri, amplasată în apropierea Judecătoriei Roman. A coborât abia joi, după ora 15.00, fără ajutorul nimănui, după ce a văzut-o pe sora sa, care a fost adusă la Roman de poliţişti. Cezar P. are probleme psihice şi este în evidenţa unui medic de specialitate.

Potrivit specialiştilor de la Urgenţe, acesta era îmbrăcat foarte bine, cu mai multe rânduri de haine, şi din acest motiv nu a îngheţat pe stâlp. Nu a fost primul lui astfel de gest. În urmă cu cinci ani, în Bucureşti, s-a suit pe o macara, motiv pentru care i s-a întocmit dosar penal şi a primit interdicţie de a intra în capitala ţării.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0