Bolile sărăciei afectează tot mai mulți copii

Dimensiune text

În ultima perioadă, tot mai mulți copii au ajuns la Spitalul Municipal de Urgență Roman din cauza sărăciei și a lipsei de educație sanitară.

 

 

Potrivit medicul chirurg Ovidiu Buțiurcă, din cadrul secției Chirurgie-ortopedie infantilă, bolile sărăciei fac tot mai multe victime printre copii. Recent, cadrele medicale din această secție s-au confruntat cu un caz extrem de grav. Un copil în vîrstă de patru ani a fost adus la spital fiind diagnosticat cu ocluzie intestinală.
Copilul avea ceea ce, în termeni populari, numim viermi. A fost adus în stare foarte gravă, dar am reușit să-l stabilizăm. Dacă mai întîrzia puțin, nu știu dacă am mai fi putut face ceva. Astfel de cazuri, mai ales în mediul rural, sînt destul de frecvente. Lipsa educație, promiscuitatea, lipsa utilităților afectează mai ales copii, care, deseori, se îmbolnăvesc de viermi. Fie că nu se spală pe mîini, fie că intră în contact cu animalele, cert este că acești copii se îmbolnăvesc din cauza condițiilor în care trăiesc. De două-trei ori pe an ne confruntăm cu astfel de cazuri grave”, a declarat medicul Ovidiu Buțiurcă.COMENTARII

WORDPRESS: 0