Bogdan Sava, locul secund la Cupa Sfinxul Iaşi

La cea de-a treia ediţie a Cupei Sfinxul, organizată în perioada 27-30 martie la Iaşi de clubul sportiv cu acelaşi nume, şahistul romaşcan Bogdan Sava s-a clasat pe locul al doilea, la egalitate de puncte cu următorii doi clasaţi.

„Am concurat cu succes la competiţia organizată de Clubul Sportiv Sfinxul, cu sprijinul Asociaţiei Judeţene de Șah, concurs omologat de Federaţia Internaţională. În urma celor şapte partide disputate m-am clasat pe locurile 2-4, cu 5,5 puncte (4 victorii, 3 remize), fiind şi singurul care a obţinut victorie la primul clasat, George Stoleriu (12 ani, 6 victorii, o înfrîngere). La egalitate de puncte cu mine au fost Emanuel Chifor (maestru ieşean legitimat la Politehnica Iaşi) şi Daniel Scripcaru (16 ani, din Piatra Neamţ, candidat de maestru, Politehnica Iaşi)”, afirmă Bogdan Sava. Au participat 64 de sportivi, legitimaţi la cluburi din toată ţara, precum şi din Republica Moldova şi Israel (ocupantul locului 6), de la copii de şapte ani pînă la veterani de 70 de ani.

„Am avut două partide foarte grele, cu jucătorii clasaţi pe locurile 1 şi 2-4, am câştigat abia în ultimele secunde partida cu concurentul de 12 ani care a câştigat concursul. Concursul a fost bine organizat de Clubul Sfinxul, punând la dispoziţia participanţilor şahuri şi ceasuri. Lupta a fost foarte aprigă la primele mese, partida care a decis câştigătorul concursului durând patru ore. Sunt mulţumit de forţa de joc, dar dezamăgit acum că am acceptat două remize prea repede”, a mai spus Bogdan Sava.


COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • cobe 6 ani

    mi-ar fi rusine sa joc cu anonimi si sa ma laud ca am luat locul 2 etc , de aceea un copil de 12 ani va dat lectii ! poate impresionezi pe cei care nu te cunosc dar cei care am jucat cu adevarat SAH stim valoarea ta !

  • AG 6 ani

    Cine a scris prostiile astea. Uite mai jos clasamentul adevarat!

    http://chess-results.com/tnr124589.aspx?lan=1&art=1&rd=7&wi=821