Bogdan Sava a ocupat locul I, dar nu e campion

În perioada 22-25 martie, la Piatra Neamț s-a desfășurat Campionatul Județean de Șah, seniori, organizat de Asociația Județeană de Șah.

 

 

În urma celor șapte runde, disputate în sistem elvețian, romașcanul Bogdan Sava (foto – dreapta) s-a clasat, pentru a cincea oară la un campionat județean al Nemțului, pe locul I, cu 6 puncte din 7 posibile (5 victorii și două remize), fără a obține, însă, și titlul de campion județean, care i-a revenit celui de-al doilea clasat, maestrul băcăuan Silviu Ifrim (5,5 puncte).
Regulamentul de concurs prevede acordarea titlului celui mai bine clasat dintre jucătorii legitimați la un club din județul Neamț. Ifrim e legitimat la Cimentul Bicaz, iar Sava – la Sfinxul Iași.

Doar la prima ediție cîștigată de mine, în 2002, am primit și titlul de campion județean, deși nici atunci nu eram legitimat la un club din Neamț. Ulterior a apărut acea precedere regulamentară„, a spus Bogdan Sava, care continuă: „Mi-am dorit să ajung și acum pe prima poziție, însă nu mi-am făcut prea mari speranțe, întrucît și maeștrii pietreni Iulian Necula și Virgil Dumitrescu erau printre favoriți, la fel ca și băcăuanii Silviu Ifrim și Ionuț Lazăr. Am avut un culoar favorabil, întrucît am jucat doar cu doi dintre ceilalți favoriți. Pe de altă parte, socot că rezultatul cel mai bun, locul 5, l-a obținut Daniel Scripcaru, campionul județean de juniori, după ce a remizat doi dintre favoriți și a pierdut doar partida cu mine, în ultimele două minute de joc. Este un copil cu mare talent la șah și are mari șanse ca, anul viitor, să devină campionul județean de seniori. Mi-a plăcut cum a abordat deschiderea în partida noastră, cu o abordare vicleană, de șahist versat, cu toate că are doar 14 ani„.


COMENTARII

WORDPRESS: 0