Bogdan Sava a cîștigat ediția jubiliară a Cupei

În perioada 25-26 februarie, romașcanul Bogdan Sava (foto) a participat cu succes la a V-a ediție a Cupei „Sergentul” din Vaslui, organizată de Asociația Județeană de Șah și Clubul „Sergentul” și finanțată de Direcția Județeană de Sport și Tineret Vaslui, Primăria Vaslui și Consiliu Local Vaslui.

 

 

În urma celor șapte runde, desfășurate în sistem elvețian, Bogdan Sava s-a clasat pe primul loc, cu cinci victorii și două remize, la jumătate de punct de următorul clasat, vasluianul Vlad Bazon. În total competiția a adunat 31 de jucători legitimați la Cluj, București, Iași, Tîrgoviște, Huși și Vaslui, favoritul numărul unu fiind maestrul internațional Marian Dominte.

Cîștigător pentru a doua oară la Vaslui, după Cupa 1 Decembrie 2011, Bogdan Sava se declară, totuși, nemulțumit de nivelul de joc. „În decembrie, am obținut doar 6 puncte și contam pe mai multe. Anul acesta, am participat cu intenția de a obține mai multe victorii, dar nu am fost singurul care a avut un obiectiv ambițios. Acum, au fost cinci pretendenți la locul I și alți 5-6 cu șanse de clasare pe podium. Ultima rundă a fost decisivă pentru clasament, întrucît o victorie a lui Cornel Ursan la prima masă i-ar fi adus locul I, în urma departajării la egalitate de puncte, însă acesta a pierdut șocant partida și mi-a permis cîștigarea turneului, după o partidă scurtă la Marian Dominte, autorul uneia dintre cărțile mele de căpătîi, în adolescență. Remarc eforturile remarcabile ale organizatorului, învățătorul Costică Grosu, pentru ca și această ediție a Cupei «Sergentul» să aibă loc într-o atmosferă sportivă adecvată„, a precizat Bogdan Sava.
Următoarea competiție pentru Bogdan Sava va fi Campionatul Județean de Seniori din Neamț, la sfîrșitul lunii martie. „Este o obligație eventuala mea participare la această ediție de campionat, deoarece am ieșit pe primul loc în 2002, 2007, 2010, 2011, adică la fiecare participare„, a spus Sava.


COMENTARII

WORDPRESS: 0