Prima paginăEducatie

Bobocii preferă școlile de circumscripție

Dimensiune text

Pe 14 martie, la ora 18, cu două zile înainte de încheierea primei etape a înscrierilor în clasa I și în clasa pregătitoare, statisticile arată că 80% dintre bobocii recenzați și așteptați să se înscrie la școală au făcut-o deja.

 

 

Astfel, la clasa pregătitoare, din 3.052 de copii recenzați s-au înscris 2.358 de copii, iar la clasa I, din 4.054 de copii recenzați s-au înscris 3.304.

Școlile care au mizat doar pe copiii din circumscripție pentru realizarea planului de școlarizare pot trage linie, avînd deja asigurate clasele pe care și le-au propus. În această situație sînt, în general, școlile din mediul rural, unde înscrierile se apropie de procentul maxim, dar și cîteva școli din oraș.
Astfel, Școala „Calistrat Hogaș” (fosta Școală nr. 8), are înscriși deja 35 de copii, pe cele 40 de locuri preconizate la clasa I, iar la clasa pregătitoare s-au înscris 21 de copii, pe 25 de locuri.

În ceea ce privește școlile care atrag an de an copii din afara circumscripției, locurile sînt ocupate în acest moment în procent de 50%.
Astfel, Școala „Alexandru Ioan Cuza” (fosta Școală nr. 5) are ocupate 17 din cele 60 de locuri oferite la clasa I și 19 din cele 25 de locuri oferite la clasa pregătitoare. La Școala „Vasile Alecsandri” (fosta Școală nr. 1) sînt înscriși 36 de copii pe cele 80 de locuri la clasa I, iar la Școala „Mihai Eminescu” (fosta Școală nr. 4 – 11) sînt înscriși 30 de copii pe 63 de locuri la clasa I și 26 de copii pe cele 74 de locuri preconizate pentru clasa pregătitoare.

Părinții care optează pentru școala de circumscripție mai au la dispoziție o zi pentru a înscrie copilul la școală. Conducerile unităților școlare vor trage linie vineri, la ora 18, după care vor prezenta oferta școlară pentru cea de-a doua etapă de înscriere, la care părinții nu vor mai fi constrînși de domiciliu în alegerea școlii.

Ne așteptăm ca, pînă la finele primei etape de înscriere, să fie ocupate 90% din locurile din județ„, a spus inspectorul școlar general adjunct Vasile Munteanu.

COMENTARII

WORDPRESS: 0