Prima paginăRoman

Bisericile cer bani de la bugetul local

Dimensiune text

Marți, consilierii locali trebuie să decidă dacă dau 50.000 de lei pentru efectuarea unor lucrări necesare la patru biserici din Roman.

 

 

Biserica „Sfinții Voievozi” din Roman solicită un sprijin financiar necesar lucrărilor de restaurare a soclului bisericii și înlocuirii ferestrelor. Pentru finalizarea acestor lucrări, administrația publică locală este dispusă să ofere 15.000 de lei, dacă aleșii locali vor fi de acord în ședința de marți.

Parohia Romano-Catolică „Isus Bunul Păstor” din Roman are nevoie de bani pentru continuarea lucrărilor de modernizare a bisericii, deoarece posibilitățile financiare proprii sunt insuficiente pentru achiziționarea materialelor și plata manoperei. În acest sens, inițiatorul proiectelor propune consilierilor să aprobe un sprijin financiar în valoare de 5.000 lei.

Și biserica „Sfântul Vasile cel Mare”, de lângă Spitalul de Urgență Roman, are nevoie de un ajutor financiar, pentru finalizarea lucrărilor interioare ce constau în executarea picturii, așezarea pardoselii și a mobilierului liturgic. Pentru continuarea și finalizarea lucrărilor de construcție, reprezentanții administrației publice propun alocarea sumei de 15.000 de lei.

De asemenea, biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din Roman, reprezentată de preotul paroh Remus Scânteie, solicită un sprijin financiar în vederea continuării lucrărilor de schimbare a acoperișului bisericii parohiale, acesta aflându-se într-o stare avansată de degradare. În acest sens, propunerea pentru consilieri este să aprobe un sprijin financiar în valoare de 15.000 de lei.

[sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • nuconteazasuntemprosti 8 ani

  biserica sa merite si dupa sa ceara …

 • pegas 8 ani

  pai la sf voievozi banii aia se strang intr`o luna lejer…..

 • LUCA 8 ani

  Anul asta,NU!
  Sa ceara de la Patriarhie, ca tot a ajuns BOR cea mai profitabila institutie in 2012!!!….Si asta numai din raportarile de sume fiscalizate,dar cate nu se dau fara chitanta,de la banala lumanare de 1 leu si pana la orice obiect sau serviciu bisericesc!
  E criza, anul asta ne descurcam prin noi insine!
  Sunt curios pe cine ajuta bisericile, inafara de rudele preotilor. E un fel de casta cu diviziunea muncii: sotiile preotilor sunt profesoare de religie;copiii lor lucreaza la fundatia de pe langa biserica(E ca la Parchetul de pe langa Judecatorie), finii sunt diaconi,vanzatori de lumanari,cantareti bisericesti.S-a pus monopol pe Doamne-Doamne.
  A mai ramas sa inregistreze numele Domnului la OSIM si cine il foloseste sa plateasca taxa,nu?

 • daniel 8 ani

  Eu unu as da bani sa schimbe geamurile , sa faca ceva ziduri despartitoare in interior si astfel sa fie folosita ca (orfelinat , spital , gradinita etc). „Cladirile” astea pot fi utile in multe scopuri pe lumea asta , decat sa te rogi in ele pt. lumea cealalta .